donderdag 14 januari 2016

DBL / WEERT Z&Z LEIDEN / LIVE OP ZIGGOSPORT! VANAVOND: Historische Avond voor Weert Vanavond - Liveuitzending van Weert vs. Zorg&Zekerheid Leiden!!

Nadat eerst bijvoorbeeld al ploegen als Aris Leeuwarden en Apollo Amsterdam het zeldzame genoegen mochten smaakt van niet alleen behoorlijk van TV-minuten, maar zelfs integraal uitgezonden Live-wedstrijden op ZiggoSport1, is vanavond Weert aan de beurt.

Misschien ben ik iets vergeten - wie het weet mag het zeggen, graag zelfs - maar ik vermoed dat het sowieso al een tijd geleden is dat Weert überhaupt meer dan wat verdwaalde landelijke TV-minuten kreeg, en wellicht is dit zelfs de eerste Live-uitzending vanuit Weert ooit, dan wel moet het decennia geleden zijn dat dat nog eens gebeurde...

Er wordt vanavond dus weer een klein stukje Nederlandse Basketball Geschiedenis geschreven in noord Limburg! Vanwaar akte...


Martin Hoekstra van Basketballleague.nl beschouwt voor:

ZZ Leiden op herhaling in Weert


ZZ Leiden op herhaling in Weert

Door Martin Hoekstra
  
OEGSTGEEST, 14 januari 2016 - Zorg en Zekerheid Leiden plaatste zich vorige week dinsdag via een 62-87 zege op BSW voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Beide ploegen staan vanavond weer tegenover elkaar in het strijdperk, nu voor een competitiewedstrijd.

Zowel BSW als Zorg en Zekerheid Leiden kreeg afgelopen weekend een bittere pil te slikken. De Leidse formatie speelde drie kwarten onder de maat en kwamen pas in het laatste kwart tot leven. Net te laat om nog van Donar te winnen. De Limburgers stonden in Leeuwarden vier minuten voor tijd nog met 70-77 voor tegen Aris Leeuwarden, maar kregen uiteindelijk toch nog klop met 92-81.
Tegen Zorg en Zekerheid Leiden moest BSW het nog stellen zonder Joost Padberg. De blonde forward was afgelopen zaterdag tegen Aris goed voor 19 punten. BSW kan zijn inbreng goed gebruiken. Daarnaast teistert Thomas Dreesen de netjes. In twee wedstrijden is de Belg mede via 14 uit 19 driepunters al op 52 punten uitgekomen. Eddy Casteels, de coach van Zorg en Zekerheid Leiden, noemde Dreesen al een versterking voor elke ploeg in de Dutch Basketball League. Dreesen stelt zeker niet teleur, al heeft zijn goede spel nog geen winstpartijen opgeleverd.
Zorg en Zekerheid Leiden was vorige week in Sporthal Boshoven ook niet compleet. Mohamed Kherrazi lag ziek op bed. Mede door zijn afwezigheid en de snelle foutenlast bij Thomas Koenis kreeg Floris Versteeg alle kans om zich te manifesteren (27 punten via een schotpercentage van 80%). Worthy de Jong was door de Limburgers ook al niet af te stoppen. De international tekende voor 34 punten (één minder dan zijn hoogste score ooit bij Zorg en Zekerheid Leiden), 9 rebounds, 8 assists en 4 steals.
Zorg en Zekerheid Leiden kan het zich niet veroorloven om de zaken te licht op te nemen. In de race voor de tweede plaats is een overwinning geboden. Het is overigens al bijna drie jaar geleden dat de Leidse ploeg voor het laatst in Weert ten onder ging. Op 19 maart 2013 werd het 84-73 voor de thuisploeg.
De wedstrijd begint overigens al om 19.00 uur en is live te volgen via Ziggo Sport of via de livestream vanuit Weert. Ga naarhttp://livestream.com/DBL en klik dan de juiste wedstrijd aan.

Originele bericht van Martin Hoekstra op 'Basketballleague.nl' --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten