zaterdag 9 januari 2016

NIEUWS / DTL / TALENT KADEEM PANTOPHLET / VIA VOETBAL-BASKETBALL-VOETBAL NU WEER BASKETBALL / SPM SHOETERS: Just Do It Kadeem! Basketball is Fun!!

Ik ken Kadeem al sinds hij een heel klein jongetje was. Dus daarom durf ik het wel zo te schrijven... Sinds hij de stap naar het Basketball maakte heb ik altijd geloofd in zijn toekomst als Basketballer. Niet alles is gegaan zoals gehoopt, maar er moet ergens een goede plek zijn voor de Basketballer Kadeem Pantophlet...daarvoor moet hij (je) wel een tijdje doorzetten, maar de energie, het atleticisme dat hij te bieden heeft is vrij uniek voor een Nederlandse Basketballer. Dus... Juist ja; Just Do It Kadeem, je bent te groot voor een voetballer...

Het originele artikel - en veel meer - van het Brabants Dagblad vind je   ---  Hier  ---En nu basketbalt Pantophlet voorlopig weer even

Foto's
 
1
 
 
REAGEER (2)
  • Kadeem Pantophlet (rechts), hier met trainer René van Eck, werd begin dit seizoen nog gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Den Bosch.

    Kadeem Pantophlet (rechts), hier met trainer René van Eck, werd begin dit seizoen nog gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Den Bosch.
     

DEN BOSCH - Volgens zijn zaakwaarnemer Ben Wienk is het alleen maar om zijn conditie op peil te houden. "En omdat hij veel van die gasten kent en het vrienden van hem zijn." Feit is dat Kadeem Pantophlet voorlopig niet meer voetbalt maar meetraint bij de basketballers van de U24 van SPM Shoeters Den Bosch.
Het is de zoveelste switch tussen beide sporten in de opmerkelijke loopbaan van de 25-jarige sporter uit Tiel. De bijna twee meter lange Pantophlet voetbalde tot zijn zestiende, koos daarna voor basketbal en speelde bij de U20 van EiffelTowers en van Oranje, voordat hij naar de Verenigde Staten vertrok.
Daar basketbalde hij bij het collegeteam van Duquesne University in Pittsburg. Toen hij daar door een trainerswisseling op het tweede plan belandde, stapte Pantophlet over naar het voetbalteam van Duquesne University, waar hij twee jaar in de spits speelde. Hij keerde terug naar Nederland, kwam op proef bij Brabant United en viel daar zodanig op dat FC Den Bosch hem afgelopen zomer bij de selectie haalde.
Na blessureleed kwam hij ook daar op het tweede plan terecht en keerde hij het voorbije najaar weer terug naar Brabant United. Ook daar stopt hij nu met voetballen.
Volgens Wienk gaat Pantophlet nu voor zijn agentschap werken, waar hij de belangen behartigt van verschillende voetballers. 'Maar ook zelf wil hij blijven voetballen. Hij weet alleen nog niet waar."
Omdat Pantophlet voorlopig zonder voetbalclub zit traint hij mee bij de U24 van SPM Shoeters. Een definitieve keuze voor het basketbal is dat niet, zegt Wienk. "Hij wil alleen maar zijn conditie op peil houden en doet het puur voor de lol." Geen opmerkingen:

Een reactie posten