vrijdag 8 januari 2016

MIJN HELD OBAMA / USA / CNN / DEBAT GUNCONTROL / WIJSHEID / MOED: Obama Zet Ultieme Stap Voor 'Gun-control'

Wat een - Politieke - Held! Waren er maar meer politici die gewoon gaan voor hun idealen - 'no matter what the consequences for themselves' -, en tegelijk zo verantwoordelijk voor het algemeen belang. Hij maakt hiermee geen nieuwe vrienden, en zal de steun van (nog meer) laffe bondgenoten verliezen. Maar hij gaat wel voor hetgeen hij vindt dat moet gebeuren.

Van Nrc.nl (8-1-2016) en met de 'Townhall Meeting' van CNN over het onderwerp 'Gun-control', waar Obama zelf kwam uitleggen wat hij precies wil, en waarom het nodig is.


Obama: geen wapenwetten, geen steun

In een opiniestuk in The New York Times zegt de president niemand te steunen die tegen strengere wapenwetten is.

Full HD President Barack Obama Town Hall CNN Gun Control America Jan 7, 2016 1/7/2016


Als Democratische presidentskandidaten de steun van Obama willen krijgen zullen ze zich moeten uitspreken en inzetten voor het reguleren van vuurwapenbezit. Dat schrijft de Amerikaanse president in een opiniestuk in The New York Times.
Obama kondigde afgelopen maandag strengere regels voor vuurwapenbezit aan. In een opiniestuk getiteld ‘Guns Are Our Shared Responsibility’ schrijft hij vrijdag:
“Ik zal geen campagne voeren voor, stemmen op of steun bieden aan elke kandidaat, zelfs van mijn eigen partij, die logische wapenhervormingen niet steunt.”
De ingezonden brief is onderdeel van de strategie waarmee Obama steun probeert te vergaren voor zijn nieuwe wapenwetten. De president verscheen donderdagavond ook live op televisie om over de nieuwe hervormingen te praten. Daarbij beschuldigde hij volgens AP de wapenlobby in Amerika van het leuren met “denkbeeldige fictie” over een “samenzwering dat iemand uw wapens af komt pakken”.

Beter handhaven

De maatregelen die Obama maandag aankondigde buiten het Congres om te willen nemen, stellen volgens Amerika-correspondent Guus Valk “weinig voor”:
“Obama wil vooral bestaande wetten beter handhaven. Daarom stelt hij meer ambtenaren aan om antecedentenonderzoek te doen. Het wordt moeilijker vuurwapens te verkopen zonder vergunning. En er komt meer aandacht voor de psychische gesteldheid van kopers. Ook wil Obama mazen in de wet dichten. Zo hoefden mensen die een wapen via hun werkgever kopen, nooit aan enig onderzoek mee te werken. Dat gaat veranderen.”
Toch gaan de nieuwe hervormingen voor veel Republikeinen “gevaarlijk ver”. Dat zei de Republikeinse leider in het Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan. En ook de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump deed een duit in het zakje: “Nog even, en je kunt geen wapens meer kopen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten