zaterdag 16 januari 2016

NBB BEKER / ARIS LEEUWARDEN vs. RED GIANTS: Promotiedivisieploeg Red Giants Blijft aardig Bij tegen Aris

Uit het Dagblad Van het Noorden:

Red Giants kan niet stunten

De basketballers van Red Giants zijn in de achtste finales van de nationale beker eervol onderuit gegaan. In de eigen Ezingehal verloor de Meppeler promotiedivisionist van Aris Leeuwarden met 75-85.
Red Giants, met een in blakende vorm verkerende Jesper Jobse (topscorer met 41 punten), speelde een prima eerste helft: kwartstand 33-22 en 42-39 bij rust.
In de tweede helft ging het een stuk moeizamer, maar konden de zeven fitte Meppeler basketballers tot ruim twee minuten voor tijd nog bijblijven. Het derde kwart werd afgesloten met een kleine achterstand: 61-65.
De ploeg van coach Patrick Koning bleef de Friezen in het vizier houden tot in de absolute slotfase: 73-78. Daarna was de pijp leeg bij de moegestreden thuisploeg, waar good old Rein van der Kamp al rondliep met kramp en kon Aris Leeuwarden uitlopen naar een zege van tien punten.

Ook in het Buitenland was er aandacht voor deze wedstrijd:

Basketballers fan Aris winne yn bekertoernoai fan Red Giants

Ali Fraser - Foto: Aris
De basketballers fan Aris Ljouwert hawwe woansdeitejûn de kwartfinale fan it bekertoernoai helle. De Ljouwerters fersloegen de Red Giants út Meppel mei 85-75. Aris starte muoisum, mar kaam yn de twadde helte op foarsprong. Dy joegen se net mear út hannen.
Red Giants komt út yn de promoasjedifyzje, de klasse krekt ûnder de earedifyzje dêr't Aris yn spilet. Yn de kwartfinale nimme de Ljouwerters it op tsjin Grasshoppers, ek in klup út de promoasjedifyzje. Op 6 febrewaris is de earste wedstriid yn Katwyk.
Wint Aris, dan is it troch nei de heale finale. By ferlies is der in pear dagen letter noch in returnwedstriid yn Ljouwert.
(Omroep Fryslan)


Zie ook het verslag op 'Basketballleague.nl' --- Hier --

Geen opmerkingen:

Een reactie posten