zaterdag 9 januari 2016

DBL / LANDSTEDE ZWOLLE TROTS OP PRESTATIES / INTERVIEW: Met Adriaan vd Bergen '‘De koppositie is geen toeval’'

Het gaat goed met Landstede Zwolle, ze doen het op hun eigen manier, en daar zijn ze trots op. Terecht, de Tweede Helft van de Reguliere DBL-competitie staat op punt van beginnen...

Waar staat Zwolle als de Play-Offs van start gaan?
 Discussie? Graag!


Van 'Sportief Zwolle':
Van Bergen: ‘De koppositie is geen toeval’
Gepubliceerd op dinsdag 15 december 2015 om 21:54
Landstede Basketbal is de trotse koploper in de eredivisie. De succesvolle Zwolse jeugdopleiding zorgt voor de nodige trots. En ook Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen straalt trots uit. Van Bergen zoekt de komende tijd naar de kers op de taart. “Ik denk dat wij in 2016 landskampioen kunnen worden”, zegt de manager, die Landstede dinsdagavond in het bekertoernooi met 32-130 van Hoofddorp zag winnen.
In het voetbal bestaat de traditionele top drie uit Ajax, Feyenoord en PSV. Ook in het basketbal wordt er van een top drie gesproken, SPM Shoeters, Donar en ZZ Leiden. Ze worden in basketballand gezien als de grote drie. In het verleden was dit het geval, maar Landstede Basketbal klopt inmiddels hard op de deur. In het eerste deel van 2015 stal het al de show in de halve finale van de play-offs om de landstitel, al had dat nog niet iets tastbaars tot gevolg. Het tweede deel van 2015 is misschien nog wel succesvoller. Vanaf de eerste competitiewedstrijd staat de Zwolse hoofdmacht bovenaan, mede door vijf knappe overwinningen op de genoemde clubs. “Ik denk dat wij, los van de koppositie, ook op andere gebieden top zijn”, vertelt Adriaan van Bergen.

Het hele artikel van Sportief Zwolle lees je   ---  Hier  ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten