zaterdag 16 januari 2016

BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE / EUROLEAGUE / NIEUWS / AANRADER / GOED VOORBEELD / BCO: BC Oostende heeft Goede Kaarten om volgend seizoen Euroleague te gaan spelen!

BC Oostende is al enkele jaren oppermachtig bij onze Zuiderburen, speelt ook altijd - vaak behoorlijk succesvol - Europees, maakte dit seizoen de opvallende keuze voor de Fiba Europe Cup - in plaats van de EuroCup waar het recht van inschrijven had - en lijkt nu beloond te gaan worden voor het al jaren stabiele beleid... Nog wel 'even' Kampioen worden, maar dan mag het voor het eerst in vele jaren op het allerhoogste Europese Niveau aan de slag...

uit onderstaande bericht blijkt ook - een beetje - dat het hebben van goede relaties/invloed op alle niveaus van het grootste belang is...

Een goed voorbeeld voor de NederlandseTopclubs! Want, ik zal met deze stelling wel weer links en rechts reacties oproepen dat ik het niet goed zie, maar onze Topclubs liggen nu ook weer niet zover achter op BCO/de Belgische Topclubs, dat het volgen van dit goede voorbeeld binnen een jaar of wat een onmogelijke kaart is om te spelen...


Originele bericht van 'Nieuwsblad.be'   ---  Hier  ---

Belgische basketbalkampioen rechtstreeks gekwalificeerd voor Champions League

Volgend seizoen is de kampioen van België rechtstreeks geplaatst voor de Champions League basketbal. Dat meldden Scooore!League-voorzitter Arthur Goethals en general manager Wim Van de Keere.
De Euroleague, met onder meer Real Madrid, Barcelona en CSKA Moskou, gaat volgend seizoen slechts met 16 ploegen door en wil zich meer en meer profileren als een NBA-model. FIBA Europe reageert hierop gepast en wil naast de nieuwe FIBA Europe Cup ook een Champions League organiseren. Dertien Europese federaties, waaronder België, schreven zich hiervoor in. 32 ploegen, vier poules van acht, debuteren volgend seizoen dan ook in die nieuwe Champions League.
Ook de Belgische kampioen is rechtstreeks geplaatst. "Wij hopen dat we ook een team kunnen inschrijven voor de kwalificatieronde van de Champions League. Daarnaast zal FIBA Europe opnieuw uitpakken met een tweede Europese beker, de huidige FIBA Europe Cup. Ook daar zal voor één Belgische ploeg een plaats zijn. Als de FIBA Europe Cup kwalificaties organiseert kan een Belgische ploeg van de Scooore!League daarvoor waarschijnlijk inschrijven," zei voorzitter Arthur Goethals van de Scooore!League.
Ook op het vlak van een eventuele twaalfde ploeg in de eerste klasse is er nieuws. "In de Antwerpse Kempen en de regio Zuid/West-Vlaanderen was er nog geen interesse. Wel in Gent, Waals-Brabant (Castors Braine), de provincie Luxemburg en Groothertogdom Luxemburg. Gent gaf al mee dat volgend seizoen te vroeg is, maar richting de campagne 2017-18 willen ze een project voorstellen. We hopen in oktober dat de andere voorstellen die twaalfde spot invullen," aldus nog voorzitter Goethals. Spalding tekende tevens een nieuw contract van vier seizoenen met de Scooore!League.Nog maar een productie van 'Nieuwsblad.be: Hoe gaat BCO de Kerstdagen in? Nou zo:

Stoer, stoerder, kerst: basketters zetten feestdagen goed in

Bij de Belgische basketkampioen en bekerhouder Telenet Oostende zijn ze klaar voor de feestdagen, al zouden we de heren basketters toch aanraden niet deel te nemen aan The Voice.Geen opmerkingen:

Een reactie posten