dinsdag 12 januari 2016

DBL / NIEUWS / Z&Z LEIDEN: Zorg en Zekerheid Leiden haalt Marquise SimmonsZorg en Zekerheid Leiden Basketball - Persbericht

Leiden, 11 januari 2016

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Marquise Simmons

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft zich vandaag versterkt met Marquise Simmons. De 2.03 meter lange powerforward kwam afgelopen seizoen nog uit voor het Friese Aris Leeuwarden. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is verheugd dat het deze sterke inside speler aan de selectie heeft kunnen toevoegen.

Marquise Simmons, geboren op 9 november 1989, kwam tijdens zijn collegeloopbaan uit voor het universiteitsteam van St. Bonaventure dat uitkomt in de sterke Atlantic 10 Conference. Drie jaar lang was hij bij de Bonnies teamgenoot van de Nederlandse international Charlon Kloof. In zijn laatste jaar (2013/2014) maakte de linkshandige forward in alle wedstrijden deel uit van het startende vijftal. In 33 wedstrijden speelde hij gemiddeld iets meer dan 22 minuten. Daarin was hij goed voor 8.00 punten (tegen 59,5%) en 5.21 rebounds.

Simmons zette vervolgens zijn carrière voort bij Aris Leeuwarden. Tijdens wedstrijden in de Dutch Basketball League stond hij gemiddeld 34 minuten binnen de lijnen. De forward, die ook werd uitgenodigd voor de All*Star Game, tekende voor gemiddeld 16.30 punten, 8.04 rebounds en 1.4 steals. Simmons kwam vorig seizoen vier keer tegen Zorg en Zekerheid Leiden uit en noteerde in die wedstrijden een gemiddelde van 20.5 punten en 8.0 rebounds.

In de tweede helft van 2015 maakte Simmons de overstap naar het in de Dominos League uitkomende UMFN Njardvik. Bij de IJslandse formatie, waar hij hoofdzakelijk als center werd gebruikt, werd Simmons in negen wedstrijden gemiddeld bijna 33 minuten ingebracht. Hier tekende hij voor 18.67 punten en 11.44 rebounds.

Door een coachwissel en een koerswijziging bij de IJslandse formatie kwam Simmons beschikbaar. Zorg en Zekerheid Leiden was er snel bij om Simmons in te lijven. De linkshandige power forward staat bekend als een speler die met zijn rug naar de basket kan spelen. Simmons kan ook met zijn gezicht naar de basket spelen en dan scoren via drives of een kort schotje van de baseline of de elbow.

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden hoopt Simmons zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.

Voor highlights uit zijn collegeloopbaan: https://www.youtube.com/watch?v=2epbVY-CyHQ.

Op de foto van Adrie Hoogesteger proberen Worthy de Jong en Dylon Cormier Marquise Simmons af te stoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten