vrijdag 18 maart 2016

CITAAT NRC BLOG ZAAK WILDERS / HIER WORD IK NIET VROLIJK VAN: "zes mensen aangehouden die op weg waren naar het proces. De marechaussee trof messen en pepperspray aan..."

CITAAT (NRC.nl, 18 maart 2016):
"De marechaussee heeft in de buurt van Schiphol zes mensen aangehouden die op weg waren naar het proces. Volgens ANP trof de marechaussee messen en pepperspray in de auto’s van de arrestanten aan. Niet duidelijk is wat de mannen van plan waren, maar ze zijn meegenomen voor een proces-verbaal."

Boris Johnson die kleine kinderen met de grond gelijk maakt, Trump die de Civil War weer nieuw leven inblaast, en Wilders die oproept tot geweld - en daarin slaagt -...wat zou die kapper toch in zijn waterstof-peroxide stoppen?


NRC-Blog over de nieuwste 'Zaak Wilders':

OM: Wilders instrueerde publiek “minder, minder” te roepen

Vrijdag is de rechtszaak tegen Wilders begonnen met een regiezitting. Het proces begon tumultueus met een demonstratie. Zes mensen zijn aangehouden.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Geert Wilders er op de bijeenkomst op 19 maart 2015 van tevoren voor gezorgd dat het publiek “minder, minder” antwoordde op zijn vraag of de aanwezigen meer of minder Marokkanen wilden. Dat zei officier van Justitie Wouter Bos vandaag bij de regiezitting van de rechtszaak tegen de PVV-leider.
De aanklager zei dat Wilders in zijn toespraak op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen gebruik maakte van “de klassieke regels van de retorica”. De PVV-leider zou volgens het OM gebruik hebben gemaakt van een vraag-en-antwoordspel met de aanwezigen. Hij zou er voor gezorgd hebben dat het publiek het juiste antwoord gaf door van tevoren tweemaal PVV’ers de zaal in te sturen die het publiek instrueerden.

Demonstratie en aanhoudingen

Bij aanvang van de rechtszaak tegen Geert Wilders hadden zich zo’n dertig demonstranten verzameld bij de rechtbank in Schiphol. De PVV-leider arriveerde vanochtend in de extra beveiligde raadszaal per politie-escorte voor de zaak rondom zijn “Meer of minder Marokkanen?”-uitspraak.
De demonstranten zijn lid van de anti-islambeweging Pegida. Een aantal van hen heeft volgens ANP een varkensmuts op en ze hebben afbeeldingen bij zich met daarop de tekst “Wilders for president”. Ze vinden de vervolging van de PVV-leider, die is aangeklaagd voor belediging van Marokkanen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat, onterecht. Redacteur Marcel Haenen is bij de rechtszaal aanwezig:.....
.....

De hele Blog op NRC.nl volg je --- Hier ---Geen opmerkingen:

Een reactie posten