donderdag 17 maart 2016

HISTORIE USA / HARVARD UNIVERSITY / SYMBOOL / EMPATHIE: 'Harvard verwijdert symbool van slavernij van campus'

Overgenomen van NRC.nl, originele bericht --- Hier ---

Harvard verwijdert symbool van slavernij van campus

Harvard vervangt het controversiële schild van de Royalls, Avon verhuist naar Europa en GE doet het helemaal anders.Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.
Op het eerste oog valt het je niet op, maar het schild van Harvard is meer dan drie bundels tarwe bij elkaar. Het is een symbool voor slavernij. En na tachtig jaar wordt het eindelijk verwijderd, meldt Quartz.
Het schild is afgeleid van dat van de Royalls. Dit was een familie die in slaven handelde en de installatie van de eerste hoogleraar bekostigde aan Harvard. Terwijl Amerika de afgelopen jaren in een nationaal debat de eigen geschiedenis en rol in slavernij opnieuw bekijkt, riepen activisten Harvard op het schild te verwijderen. Op 4 maart werd daartoe een officieel verzoek ingediend door docenten en studenten. Dat werd vandaag ingewilligd door het bestuur. Voorzitter Drew Faust:
“We believe the School should have the opportunity to propose a new shield that [is] conducive to unifying the Law School community rather than dividing it”
Harvard wil voor zijn tweehonderdjarige bestaan in 2017 een nieuw schild presenteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten