dinsdag 15 maart 2016

VROUWEN BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE / WNBA / NIEUWS: Emma Meesseman Tekent bij bij Washington Mystics

Originele bericht van Sporza.be (met nog meer korte clips/tweets):   ---  Hier  ---

Emma Meesseman vier jaar langer bij Washington Mystics

DO 10/03/2016 - 08:00Basketbalspeelster Emma Meesseman blijft de Washington Mystics trouw. Ze verlengde haar contract bij de Amerikaanse WNBA-club tot 2019. "Ze kan bij de beste speelsters uit onze competitie horen", zwaait de ploeg met lof.
"We zijn bijzonder tevreden met haar contractverlenging", zegt coach Mike Thibault. "Emma is een van de hoekstenen van het team en maakte al een uitstekend WNBA-debuut."
"Toch ben ik ervan overtuigd dat ze nog niet al haar talent laten zien heeft. Ze blijft vooruitgang boeken, voelt zich beter in onze competitie en is ook fysiek rijper geworden. Dat ze vorig seizoen geselecteerd werd voor het All Star Game bewijst dat ze bij de beste speelsters uit onze competitie kan horen."
De 22-jarige Meesseman was vorige zomer in haar derde seizoen bij de Mystics de enige niet-Amerikaanse speelster die een ticket voor het All Star Game op zak mocht steken. Ze begint haar nieuwe WNBA-seizoen bij de Mystics op 14 mei tegen New York Liberty.Een hoogtepunt van het WNBA-seizoen 2015 voor Meeseman in de WNBA Play Offs:


WNBA Playoffs Recap: Washington 86, New York 83, 2-OTGepubliceerd op 18 sep. 2015
The Washington Mystics continued their mastery over the New York Liberty, taking the first game of their Eastern Conference first round series 86-83 in double overtime. Included in our recap is an interview with Mystics center Emma Meesseman, who scored 13 points and had the game-tying layup to send the game into double overtime.


De twee groten van het Belgische Vrouwenbasketball treffen elkaar met hun Europese Clubs:

Originele bericht van Het Laatste Nieuws   ---  Hier  ---

Wauters en Meesseman spelen belle om plaats in halve finales Euroleague

Bewerkt door: Wouter Gorissen
11/03/16 - 22u50  Bron: Belga
© photo news.
Ann Wauters heeft vandaag met Galatasaray een belle uit de brand gesleept in de kwartfinale van de Euroleague tegen het Ekaterinburg van Emma Meesseman. Dinsdag ging het Turkse team nog met 72-56 de boot in in Rusland, vandaag nam het met een 66-57 zege weerwraak. 'Gala' maakte het verschil voor de rust (39-28). Na de pauze kon de runner-up van vorig jaar maar twee puntjes van de achterstand afknabbelen.
Ann Wauters droeg met 12 punten (6/9 2pts), 6 rebounds, een assist en een steal in 30 minuten bij aan de Turkse zege, maar Lynetta Kizer was met 16 punten, 16 rebounds en twee assists de Top Performer van haar team. Bij Ekaterinburg was dat Meesseman. De Belgian Cat was in 34 minuten goed voor 15 punten (6/10 2pts, 1/2 3pts), 6 rebounds, een assist en een steal.

De derde en beslissende wedstrijd wordt woensdag in Ekaterinburg gespeeld. De winnaar neemt het in de halve finales tegen titelverdediger USK Praag op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten