donderdag 10 maart 2016

INTERNATIONAAL BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE / FIBA EUROPCUP/ BCO: 'Geen Europese kwartfinale voor Oostende'

BC Oostende werd door een van dezelfde clubs als waardoor Donar Groningen werd uitgeschakeld, in de knockout-fase van de Fiba Europe Sup uitgeschakeld, twee fase verderop, dat wel...

Originele artikel van Nieuwsblad.be:   ---  Hier  ---

Geen Europese kwartfinale voor Oostende

 PrintCorrigeer
Geen Europese kwartfinale voor Oostende
Foto: Rudy DECLERCK
Oostende is er niet in geslaagd zich voor de kwartfinales van de Europe Cup basketbal te plaatsen. De Belgische kampioen moest woensdag in de derde en beslissende wedstrijd van zijn achtste finale een 104-91 nederlaag slikken bij het Franse Chalon-sur-Saône. Bij de rust stond Oostende nog één puntje voor: 46-47.
Chalon-sur-Saône maakte het verschil in het derde kwart (34-19). De andere kwarts waren in evenwicht (21-20, 25-27 en 24-25). Met 17 punten en 13 rebounds had de Amerikaan Devin Booker een belangrijk aandeel in de Franse zege. Jeremy Hazell (19), John Roberson (18) en Justin Brownlee (15) zetten de offensieve kracht van Chalon-sur-Saône eveneens in de verf. Voor Oostende scoorden Rasko Katic (24), Kyle Gibson (21), Jean Salumu (15), Dusan Djordjevic (14, 7 assists), Dominique Archie (8), Khalid Boukichou (7) en Quentin Serron (2).
Chalon had de heenmatch met 84-71 gewonnen. In de terugmatch sleepte Oostende met een 91-80 zege een belle uit de brand. Antwerp is de enige Belgische club in de kwartfinales. De Giants schakelden het Franse Villeurbanne in twee wedstrijden uit (67-74 en 88-78) en nemen het om een plaats bij de laatste vier tegen het Italiaanse Varese op. Antwerp speelt woensdag 16 maart eerst thuis en trekt een week later naar Italië. .


Meerdere andere berichten over de uitschakeling van Oostende - en Previews op deze ronde Fiba-Europe Cup: --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten