vrijdag 4 maart 2016

SPORT VOETBAL BARCELONA / AJAX / MIJN HELD SUAREZ DE BESTE: Luis Suarez op Kop in Klassement 'Gouden Schoen'

Altijd een FAN van Luis Suarez geweest, en zal het waarschijnlijk ook altijd blijven..!

Wat een koopje heeft Barcelona binnengehaald na de belachelijk zware straf die hij na het WK opgelegd kreeg, en wat een flater van Liverpool dat ze hem hebben laten lopen...

Voor Suarez zelf pakt die transfer natuurlijk wel heel goed uit...zou het dan toch een kwestie van Taal&Cultuur zijn..?

Van 'Elf Voetbal', originele en complete artikel   ---  Hier ---

Door SANDER BERENDS — gepubliceerd op 15 februari '16 11:15
Esm: Hattrickheld Suarez gaat op voor nieuwe Gouden Schoen








LUIS SUÁREZ lijkt plotseling de grote favoriet om opnieuw de ESM Gouden Schoen binnen te slepen. De spits van FC Barcelona was dit weekend goed voor een hattrick.
Foto
Foto: Pro Shots
Daardoor heeft de Uruguayaanse international nu 23 doelpunten achter zijn naam staan. Al snoepte hij tegen Celta de Vigo wel een doelpunt af van Lionel Messi, door een Cruijff-Olsen-penalty niet terug te geven aan zijn ploeggenoot. Omdat goals in de Spaanse Primera División met twee worden vermenigvuldigd, heeft hij nu 46 punten verzameld in het klassement van de ESM Gouden Schoen.

Nog altijd twee punten minder dan koploper Gonzalo Higuaín. Maar de Italiaanse Serie A heeft al 25 speeldagen achter de rug. Spanje ligt nog een speeldag achter, terwijl FC Barcelona daarnaast nog een duel moet inhalen. Dat gebeurt komende woensdag tegen Sporting Gijon. Suárez is op gelijke hoogte gekomen met Jonas van Benfica, die vrijdag tegen FC Porto niet tot scoren wist te komen.

Op plek vier staan twee nieuwe namen. Robert Lewandowski was zondag twee keer trefzeker namens FC Bayern München op bezoek bij FC Augsburg. Een dag eerder scoorde Cristiano Ronaldo al twee keer in het shirt van Real Madrid in de thuisbeurt met Athletic Club Bilbao. Beiden hebben nu 21 voltreffers achter hun naam staan. Pierre-Emerick Aubameyang, die dit weekend met een lichte blessure moest toekijken, zakt naar plek zes.

Voor de goed oplettenden. Nemanja Nikolic van Legia Warschau is een doelpunt afgenomen. De treffer in de thuiswedstrijd tegen Piast Gliwice op 13 december komt toch in de boeken als een eigen doelpunt. Daardoor heeft Nikolic 'maar' 23 doelpunten in de Poolse Ekstraklasa gescoord. Dit weekend was hij twee keer succesvol, waardoor hij nu plek elf inneemt.

Luuk de Jong maakte zondagmiddag tegen NEC zijn zeventiende doelpunt van het seizoen. Daardoor staat de aanvalsleider van PSV nu op plek 33. Vincent Janssen van AZ komt voor het eerst dit seizoen het klassement van de ESM Gouden Schoen binnen. Hij is nu gerangschikt op plaats nummer 53. Doelpunten in Nederland worden immers vermenigvuldigd met anderhalf.

Het klassement van de Gouden Schoen is een initiatief van de ESM, de Europese samenwerkingsorganisatie van veertien (sport)tijdschriften en -dagbladen. Elke maandag wordt deze gepubliceerd. Het klassement wordt door ondergetekende bijgehouden op de burelen van ELF Voetbal.

ESM Gouden Schoen 2015/'16
Datum: 14 februari 2016

1. Gonzalo Higuaín (SSC Napoli) 24 x 2 = 48
2. 'Jonas' Goncalves (SL Benfica) 23 x 2 = 46
Luis Suárez (FC Barcelona) 23 x 2 = 46
4. Robert Lewandowski (FC Bayern München) 21 x 2 = 42
Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 21 x 2 = 42
6. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) 20 x 2 = 40
7. Karim Benzema (Real Madrid) 19 x 2 = 38
Jamie Vardy (Leicester City) 19 x 2 = 38
9. Eran Zahavi (Maccabi Tel Aviv) 25 x 1,5 = 37,5
10. Islam Slimani (Sporting Clube de Portugal) 18 x 2 = 36
11. Nemanja .....
Van 'Elf Voetbal', originele en complete artikel   ---  Hier ---

Nog meer Suarez in 'Elf voetbal': 'Suarez. vergelijk-het-met-mijn-periode-bij-Ajax'


En, Ja - hij blijft het zeggen: 'Ik kom terug bij Ajax!':


Door ILJA HILHORST — gepubliceerd op 13 februari '16 10:20
JA! Suarez wil na Barcelona terugkomen bij Ajax


LUIS SUAREZ heeft aangegeven dat hij ooit graag weer in de Eredivisiezou spelen. De Uruguayaan hangt op dit moment de beste spits ter wereld uit bij FC Barcelona, maar is niet vergeten waar het is begonnen. Bij Ajax maakte hij de sprong naar de Europese top.
Foto
Foto: Pro Shots
Ajax-supporters moeten niet direct een gat in de lucht springen: het is een plannetje voor de lange termijn. "Het liefst speel ik nog jaren voor Barcelona, maar het leven loopt niet altijd zoals je hebt gepland. Als ik terug naar de Premier League zou gaan, dan wil ik alleen naar Liverpool. Ik zou ook ontzettend graag weer voor Ajax spelen. Zij hebben mij de kans geboden om me te ontwikkel in Europa."

......







































Hele artikel van 'Elf Voetbal'    ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten