zondag 27 maart 2016

TALENTONTWIKKELING / NIEUWS ORANJE BASKETBALL MU18 / COACH TRIEMSTRA / EK JEUGD 2016 FIBA-EUROPE: 'Triemstra vervangt Schuurs bij de Orange Lions MU18'
Overgenomen van de NBB-site Basketball.nl, originele bericht    ---  Hier  ---

Triemstra vervangt Schuurs bij de Orange Lions MU18

23 maart 2016 13:47:00
Hein Gerd Triemstra gaat samen met Anne van Dijk komende zomer de Orange Lions MU18 coachen tijdens het Europees kampioenschap in de B-divisie, dat van 29 Juli tot 7 Augustus 2016 in Skopje (Macedonië) wordt gehouden. Triemstra is de vervanger van Michael Schuurs, die om gezondheidsredenen heeft moeten afzeggen.
Voormalig eredivisiespeler en oud-international Triemstra en Van Dijk kennen elkaar goed, want beiden zijn werkzaam voor de NBB Basketball Academy Noord/RTC Noord, het opleidingsprogramma in Groningen. Triemstra (foto) coachte in 2014 al het Nederlands mannenteam U20, dat onder zijn leiding toen knap vijfde werd bij het EK in de B-divisie in Sarajevo. Vorig jaar was hij als video-analist voor de Orange Lions actief op Eurobasket 2015.
De NBB heeft ook teammanagers gevonden voor drie nationale jeugdselecties. Steven Teunissen is de teammanager bij de Orange Lions MU18. Dick van der Starre zal die functie vervullen bij de Orange Lions MU16, Koen Slinger doet dat bij de gecombineerde MU14/MU15-selectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten