donderdag 17 maart 2016

NRCQ-OPINIE BEVOOROORDEELD / GEEN GOEDE JOURNALISTIEK / LOBBY USA POLITIEK: Introducing ... Plant Based Foods Association

CITAAT NRCq (8 maart 2016):
"U leest het goed, in het Amerikaanse Congres vallen deze lobbyisten politici lastig om de veganistische levensstijl te promoten."

Met het bovenstaande citaat uit het onderstaande bericht van NRC-q laat de correspondent van NRC in de VS zich natuurlijk behoorlijk in de kaart kijken...op zijn minst een tikkie bevooroordeeld, dat moet hij/zij toch wel zijn... Duidelijk voorbeeld van 'Geen Goede Journalistiek' dus.

Ik zie niet in wat er op tegen is dat ook deze stroming een lobby opzet; er zijn er - zo denk ik dan - duizenden waar wel - heel wat - meer serieuze  kanttekeningen te plaatsen zijn..!

En dan nog; alsof die 'politici in  Washington' allemaal hun tijd zo zinnig, zoveel beter,  besteden...


Veganisten lobbyen nu ook in Washington

Kijk uit Big Food! De veganisten lobbyen sinds gisteren ook in Washington.

Big Food is sinds weer een beetje groter geworden. Voedsel-lobbygroepen in Washington, zoals het tegen verplichte labeling van genetisch gemodificeerde etenswaren vechtende Grocery Manufacturers Association, heeft er sinds gisteren een broertje bij: Plant Based Foods Association. Deze zet zich in voor het vervangen van vleesproducten, melk en eieren met plantaardige alternatieven. 


Introducing ... Plant Based Foods Association

Gepubliceerd op 6 mrt. 2016
Leading plant-based food companies have formed a new trade association to advocate for better policies and promote plant-based eating. Features interviews with CEOs of charter member companies, including Tofurky and Califia Farms.
Visit www.plantbasedfoods.org for more information.

U leest het goed, in het Amerikaanse Congres vallen deze lobbyisten politici lastig om de veganistische levensstijl te promoten. Volgens voorzitter en voedselactivist Michele Simon was het hoog tijd om de strijd aan te gaan tegen vlees. Alternatieven op dierenproducten krijgen namelijk weinig kansen geboden om consumenten te bereiken in de VS. Simon:
“The deck is stacked against plant-based foods because they cost more and people can’t find them,”
Plant Based Foods Association werkt samen met 23 organisaties waaronder het populaire Tofurky en Daiya Foods, om het publiek op de hoogte te brengen van veganistische alternatieven die duurzamer, gezonder en diervriendelijker zijn dan de gigantische - en vooral goedkope - stukken vlees waar doorsnee Amerikaanse supermarkten vol mee liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten