vrijdag 8 januari 2016

CITAAT / NRCQ / ECONOMIE WERK: Flex-werk 'is King' in Nederland & Hoe Presteert de 'Flutte-II-Economie eigenlijk - Relatief, vergeleken met andere Europese Landen ?

CITAAT (NRCq, 8 januari 2016):
NRC Q’s citaat van de dag
“Flex wordt niet vaak vast, flex betaalt vaak minder en flex mist vaak toegang tot scholing.” - Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt, weet wel een reden waarom Nederlandse baanvooruitzichten niet zo hoog scoren.


Als je al werk vind in Nederland, is het dus Flex-werkm - vaak Flutwerk dus -, en dat is natuurlijk niet wat de meeste mensen nodig hebben om een beetje prettig te presteren/functioneren.

Mark Rutte - de 'leider' van Nederland - had het bij aanvang van 'zijn voorzitterschap van de EU' (deze week) over de "...twee grootste problemen van deze tijd; 1) teveel vluchtelingen, en 2) terreur..." De week ervoor zei hij dat "...hij zijn baan 'niet leuk' vond...maar wel 'waanzinnig eervol'..."

Vuilnisman, kan die zak niet ook weg? Met de dode kerstbomen en het vuurwerkafval dus!?!

Waar is de tijd gebleven dat Rutte het had over de drie prioriteiten - "Werk, Werk, en werk!" ?!?

De waarheid is natuurlijk dat 'dat Werk voor Hardwerkende Nederlanders' Rutte natuurlijk nooit ook maar iets heeft geïnteresseerd...


NRCq bracht ook nog een artikel over het matige presteren van de NLDse- / Flutte-II-Economie als het gaat om het genereren van banen:






Nederland krijgt een zesje voor werk



239
Jong en op zoek naar werk? Dat wordt een uitdaging, als je in Portugal, Spanje of Griekenland woont. De werkloosheid is er al jaren hoog enonder jongeren nog hoger. Kun je maar beter in Nederland wonen, toch? Banenwebsite Glassdoor liet uitzoeken in welk Europees land je de beste vooruitzichten hebt. En Nederland scoort maar net beter dan Portugal, Spanje en Griekenland, concludeert het.

Krappe voldoende

Zestien Europese arbeidsmarkten zijn meegenomen in het onderzoek, dat is uitgevoerd door economen van het Britse adviesbureau Llewyn Consulting. Van elk land zijn verschillende gegevens verzameld: de ontwikkeling van de werkloosheid sinds de crisis, de huidige werkloosheidsgraad, het aantal tijdelijke contracten en de hoeveelheid mensen die ongewild parttime werkt. Ook is gekeken naar de werkloosheid en de hoeveelheid tijdelijke contracten onder jongeren. De gegevens zijn afkomstig van de OECD (Organisatie voor Economische Ontwikkeling en Samenwerking) en Europees statistiekbureau Eurostat.
De data is genormaliseerd door per categorie het minimum en het maximum te nemen. Daartussen is een schaal opgesteld, waaruit de (afgeronde) waarden komen die je in de ranglijst ziet. Alle categorieën wegen even zwaar mee.



Het hele artikel van NRCq, met grafieken en nog veel meer interessants vind je --- Hier ---

1 opmerking:

  1. Informative article, just what I was looking for. Read latest articles from Elstel.org on Environment and Other issues.

    BeantwoordenVerwijderen