woensdag 23 november 2016

COLUMNIST LEON KERSTEN / BASKETBALL NEDERLAND / ORANJE TALENTONTWIKKELING TOEKOMST ZALEN DBL: 'Vernieuwing'

Er gebeurt op het moment veel in het Nederlandse Basketball; Leon Kersten zet het in zijn wekelijkse column op een rijtje:


VERNIEUWING. DBL WEEK 7.

Vanuit Groningen doken er deze week verhalen op over een topsportcentrum aldaar. Ik stel me een multifunctionele hal voor, voor pak ‘m beet 5000 fans met alles erop en eraan. Donar, topvolleybal en de ijshockeyploeg moeten er gebruik van gaan maken. Het lijkt mij fantastisch. Gewoon doen.
In mijn geval zou het voor het basketbal super zijn als er zo’n hal zou komen, Donar zou het Nashua van de jaren ’80 kunnen worden. Mijn advies: smeed het ijzer als het heet is (nu dus met topprestaties van Donar en Lycurgus volleybal) want veel van dit soort kansen komen er niet in een topsportleven.
Want ook de afgelopen vele jaren hoor ik vanuit Groningen al verhalen over hallen voor Donar en er staat nog niets. Ik snap dat ook wel. Zo’n nieuwe hal zal de financiële steun nodig hebben van de gemeente. Ik kan me goed voorstellen dat die zich hardop afvraagt wat er mis is met Martiniplaza.
Het draait om geld, maar het gaat natuurlijk ook om visie. Een onderbouwde visie, geen loze kreten.
FOUTJE
Kreten zoals ze die hadden in Almere. Daar staat een fantastisch sportcentrum, helaas zonder top (basketbal)club.
Het verhaal van de topsporthal heb ik in de loop der jaren gehoord in Amsterdam (Piepertijd), Den Helder (verleden t... .....
...
..

De hele Column lees je   ---  Hier  ---, alle posts op zijn Blog ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten