maandag 7 november 2016

ORANGE BASKETBALL MU20 2016: Even Voorstellen de MU20 van 2016 - #10 Coen Stolk

Het EK-Toernooi in de Mannen U20-B-Divisie is alweer enkele maanden voorbij; Nederland eindigde als 15e van de 21 deelnemende landen. De competitie 2016-2017 is weer begonnen, een mooi moment om de MU20-spelers te evalueren. Omdat de meeste spelers bij het algemene basketball-publiek nog niet zo bekend zijn, stellen we de spelers 1-voor-1 aan u voor middels een kort Interview en een beknopt Scouting-rapport.
Coen Stolk (Foto's Ivonne de Bruin)

Interview:

#10 Coen Stolk, 1.95m, ??kg, (Forward) **(*)

Geboren: 1997

Wie zijn je Vader/Moeder/Broers/Zussen? Basketballen die ook?
Vader Karel Stolk, Nee
Moeder Marjoke Stolk, Nee
Zus Marlous (17), Nee
Zus Marit (15), Ja, speelt bij WSV Apeldoorn
Zus Helin (14), Nee


Wat is je stad en naar welke school/scholen ging/ga je?
Apeldoorn, van mijn 7e-18e,
Heemgaard Apeldoorn
CSE Zwolle
Plan was TU Delft; lukte niet
Vanaf nu Hogeschool Rotterdam; Civiele techniek


Op welke leeftijd begon je met basketball?
9 jaar


Bij welke Clubs heb je gespeeld, in welke Teams, en wie waren je Coaches?

WSV Apeldoorn

Landstede
MU14, Frank Egelie, Timothy Donk
MU16, Rein vd Kamp
MU18, Cyrill Weerkamp, Arno Bunnig
MU20, Mark van Schuttershoef
MU24, Martin Scheepstra

Rotterdam Basketball
MU20+MU24, Frank Vermeulen
DBL, Armand Salomon


Van welke coach leerde je het meest?
In het begin veel van Frank Egelie, daarna van Cyrill Weerkamp en van Mark van Schuttershoef.


In welke NJT’s speelde je eerder, en wie waren daar je Coaches?
MU16, 2e jaar Andre Bout
MU18, 1e jaar Johan van Rooijackers, 2e jaar Chris van Dinten
MU20, Ferry Steenmetz


Wat was je meest memorabele wedstrijd/resultaat met een NJT, in positieve zin?
Twee jaar geleden, toen ik in de laatste wedstrijd in Bulgarije in eerste helft 16 punten op rij maakte; meer dan het hele team van de tegenstander bij elkaar. Dat was in de laatste wedstrijd tegen Bulgarije.


Idem, negatief?
Bij de MU16 hebben we van Denemarken gewonnen en van Bosnië met twee punten verloren; die twee stonden in Finale en promoveerden dus ook.


Wat betekent spelen in een NJT voor je?
Een EK spelen is het leukste wat er is, je bent alleen maar met basketball bezig, de focus van het met het hele team er naar toe werken; dat is mooi.


Wat zie je als je sterkste punt(-en) in het Basketball?
Dat ik all-round ben.


Op welke punten wil je jezelf verbeteren?
Mijn ball-handling moet beter, en ik moet beter leren finishen; dit EK lukt dat slecht.


Wat wil je bereiken in het Basketball, op Korte, Middellange en Lange Termijn?
KT: Goede minuten maken in Eredivisie.
MLT: Niet echt een plan, maar als ik naar het buitenland kan ga ik dat bekijken, weet nog niet of ik dat zou doen, zou zomaar kunnen.
LT: Nog niet


En wat na je carrière als speler?
Ik denk dat ik heel lang blijf spelen, zolang dat maar kan. 
Ik zou een slechte coach zijn; want ik praat niet zoveel.


Waar speel je volgend seizoen?
MU24 en DBL met Rotterdam Basketball.


Keuzevragen:
Waar ben je je ouders het meest dankbaar voor in relatie tot basketball?

Ondanks dat ouders niets van basketball wisten, hebben ze me me wel mijn ding laten doen en het mogelijk gemaakt dat ik kon doen wat ik wilde. Afgelopen jaar was mijn vader een van de trouwste fans, het meest aanwezig, daar moest hij wel elke keer helemaal voor uit Apeldoorn komen; dat waardeer ik erg.

Link naar de Stats van de 2016 MU20B: --- Hier ---


Evaluatie:

#10. Coen Stolk, 1.95m, ??kg, (Forward)  **(*)
Is groot en sterk, maar ook wat traag en nog niet hard genoeg.
Ging steeds beter spelen in het toernooi.
Begreep zijn rol steeds beter.
Speelde SF en soms ook PF.
Had een behoorlijke drive vanaf de top, maar finishte die -zeker in het eerste deel van het toernooi- zeer matig, dat werd later wat beter.
Is redelijk all-round.
Geboren in 1997, als hij volgend jaar -met nog een seizoen DBL extra onder de riem- alles net een stapje agressiever, sneller en harder doet dan in 2016 -aanvallend, maar zeker ook verdedigend en in de Rebound- dan zou hij een belangrijke rol moeten kunnen spelen in 2017.
Goed en gedecideerd schieten, en dat als dreiging meenemen in alle aanvallende acties, zal het hele aanvallende deel van het spel ook een stuk gemakkelijker maken.

Werken aan: schot, agressiviteit, snelheid en explosiviteit.
Eerdere afleveringen van 'Even voorstellen de MU20 van 2016:

#04 - Shaquille Austin
#05 - Mack Bruining
#06 - Rens Butter
#07 - Raidell De Pree 
#08 - Joey Liem 
#09 - Jan Driessen
#09 - Jan Driessen
#10 - Coen Stolk
#11 - Sjoerd Koopmans
#12 - Steve Bleeker
#13 - Terrence Bieshaar
#14 - Freek Vos
#15 - Mark Laros

Hoofdcoach Ferry Steenmetz van de MU20 gaf direct na afloop van het Fiba-Europe MU20B-toernooi uitgebreid antwoord op een aantal vragen naar zijn beleving en kijk op het Toernooi en het Oranje Basketball Team MU20 van 2016. Voor wie het (nog eens) wil lezen, je vindt het   ---  Hier  ---
Coach Ferry Steenmetz in actie; gedreven als altijdEx-scout Internationaal Jeugdbasketball, Ex-coach en schrijver over Basketball Aart Dekker & (Jeugd-)Coach Jan Lievaart volgen de MU20 -en dan vooral de B-Divisie- al jaren, maar hebben ook MU20-A-toernooien van het begin tot het einde gevolgd, en mogen zich dus met recht 'Kenners van de Europese MU20-categorie' noemen. Zij willen met hun bijdragen Fiba-Europe-basketball in Nederland promoten, de kennis over deze fantastische soort van Basketball bij de Nederlandse Liefhebbers vergroten, en het Oranje Jeugd-basketball steunen. Zij interviewden voor de tweede keer alle Oranje MU20-spelers en schreven daar voor iedere speler een korte evaluatie bij over wat ze gezien hebben tijdens MU20-B van 2016. Doel? Deze spelers bekender maken in Nederland.

Let wel: het betreft hier een moment-opname, en alleen de kijk van Lievaart/Dekker. Opmerking bij de evaluatie: onderstaande 'sterren-evaluatie' geeft de maximale bandbreedte die beide heren mogelijk achten, verdeeld in een evaluatie per speler nu, en de volgens hen maximale upside van die speler. Voorspellen is moeilijk –'...vooral als het om de toekomst gaat...' sprak Wim Kan ooit'. Het is dus heel wel mogelijk dat een gedreven individu deze momentopname 'verslaat', en daartoe dagen Dekker en Lievaart deze twaalf spelers ook nadrukkelijk uit...'Prove them wrong!'


Betekenis van de evaluatie:


*= basisniveau prestatieve basketball-speler, ** = DBL-speler onderin het spectrum, *** = Dragende speler in de DBL(of vergelijkbare competities), **** = Solide, of zelfs Dragende speler in de Top van de NCAA, de Top-leagues van Europa (of vergelijkbare competities), ***** = Solide NBA-speler of een Dragende-/Ster-speler in de Grootste Leagues buiten de NBA. Het deel van de '*'-en tussen '()' geeft de geëvalueerde 'Upside'. Dus bijvoorbeeld: '**(**)' betekent dat de Talent-evualatoren de betreffende speler zien als iemand die op dit moment in de DBL zou kunnen spelen -maar nog niet in een dragende rol- en dat zij het mogelijk achten dat -als deze speler zich snel en optimaal ontwikkelt- hij op zijn top een goede rol zou kunnen spelen in een van de grote competities in de wereld, maar waarschijnlijk niet in de NBA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten