vrijdag 4 november 2016

NOC*NSF / MAUPIE / RIO OS / CITAAT INTERVIEW YURI VAN GELDER: Wie Spreekt de Waarheid?

Al die tijd benieuwd geweest naar de lezing van van Gelder over wat zich er in die beruchte nacht nu eigenlijk in Rio is gebeurd. Yuri van Gelder heeft dus een heel andere lezing dan Maurits Hendriks...sneu..!Cartoon:'casekarikaturen.nl/Alle_tekeningen/Hall_of_fame'
CITAAT (Interview Luuk BlijboomTelegraaf met Yuri van Gelder, )

...
"Neem je het je trainer Bram van Bokhoven nog altijd kwalijk dat uitgerekend hij in Rio het vonnis over je heeft geveld?
„Bram heeft bij NOC*NSF melding gemaakt van hetgeen in die nacht van zaterdag op zondag is voorgevallen. Dat kan ik hem moeilijk kwalijk nemen.”

Hij is het geweest die jou hoogstpersoonlijk tot persona non grata heeft verklaard.
Korte stilte. „Naar mijn weten is het Maurits Hendriks (chef de mission, red.) geweest die mij weg heeft gestuurd. En als het anders is gegaan, dan zal dat allemaal wel. Blijkbaar weet ik dus niet hoe het allemaal in zijn werk is gegaan.”

„Wat ik wel weet, is dat Bram en ik in de ochtend van die bewuste maandag samen naar de trainingshal liepen. Yuri, ik moet NOC*NSF rapporteren over wat er gebeurd is, zei hij toen. Prima, dan leg ik het allemaal wel uit, antwoordde ik. Ik vroeg nog: ze gaan me toch niet naar huis sturen? Bram stelde me daarop gerust. Nee, natuurlijk zou dat niet gebeuren. Dat is het laatste contact dat ik met hem in Rio heb gehad.”

...
Het complete interview lees je via Blendle (0,35)   ---  Hier  ---


Natuurlijk namen vele andere media het verhaal over, de NOS:

Yuri van Gelder in de Rechtzaal, Foto ANP

Yuri van Gelder spreekt: straf stond in geen enkele verhouding

GISTEREN, 06:41BINNENLAND, TURNEN
ANP
Yuri van Gelder heeft voor het eerst in een interview gesproken over de rel rond hem tijdens de Olympische Spelen. De turner denkt dat NOC*NSF door zijn discutabele verleden een voorbeeld wilde stellen en hem daarom na de veelbesproken stapavond naar huis heeft gestuurd.

"Ik moest geslachtofferd worden. Anders hadden ze me nooit zo zwaar gestraft voor zo'n onbenullig vergrijp", zegt Van Gelder tegen De Telegraaf.

De Brabander vertelt hoe hij in de nacht na de kwalificatie van Nederland voor de teamfinale op stap ging en omstreeks vijf uur 's morgens terugkeerde in het olympisch dorp. "Natuurlijk weet ik ook wel dat je als topsporter niet zo laat in je bed hoort te liggen", erkent Van Gelder.

Yuri van Gelder: ik nam vier of vijf biertjes Video afspelen 00:34
Geen verhouding
"En uiteraard snap ik dat je tijdens de Olympische Spelen eigenlijk geen alcohol moet nuttigen. Maar ik heb zo’n zware sanctie nooit zien aankomen. Het stond in geen enkele verhouding tot het vergrijp."

De ringenspecialist gaat verder: "Een atleet uit Marokko heeft een vrouw aangerand, heeft daarvoor in de gevangenis gezeten en mag een paar dagen later gewoon deelnemen aan de Spelen. Wat heb ik dan gedaan dat ik word weggestuurd? Iemand vermoord ofzo? Nee, ik ben te laat naar mijn bed gegaan."

Wat er gebeurde volgens Van Gelder Video afspelen 00:25
Geen gedragsregels
Volgens de turner zijn er van tevoren geen gedragsregels met hem afgesproken. "Dan was ik nooit op stap gegaan", zegt Van Gelder. "Denk je nou echt dat ik zo stom ben?"
.....
...
..

De hele NOS-post met video-clips e.d. vind je   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten