woensdag 23 november 2016

SPORZA / EUROBASKET 2017 / BELGIE / LOTING / COACH CASTEELS: 'Belgian Lions loten zware poule voor het Europees kampioenschap'

Belgian Lions loten zware poule voor het Europees kampioenschap
DI 22/11/2016 - 16:35De poulefase op het EK overleven wordt geen makkelijke klus voor de Belgen. Ze werden ingedeeld in groep D met onder andere Rusland, Servië en Turkije. Ze werken hun matchen af in Istanbul.
De eerst vier van elke groep stoten op het EK door naar de achtste finales. In een groep met zes moet dat haalbaar zijn, maar de Belgen werden vanuit pot vijf ingedeeld in een loodzware groep.
België, de nummer 44 van de wereld, is het laagst geklasseerde land in groep D met Servië (FIBA-3), Turkije (FIBA-8), Rusland (FIBA-9), Groot-Brittannië (FIBA-22) en Letland (FIBA-35).
Het EK 2017 vindt plaats van 31 augustus tot 17 september. Finland (Helsinki), Israël (Tel Aviv), Roemenië (Cluj) en Turkije (Istanbul) zijn de gastheren. De Belgen werken hun groepswedstrijden af in Istanbul. Als ze doorstoten naar de volgende ronde mogen ze daar blijven, want de eindfase van het toernooi is in Turkije.
Bondscoach Eddy Casteels gelooft ondanks de zware loting in de Belgische kansen. "Ik ben ervan overtuigd dat we de tweede ronde kunnen halen, maar makkelijk wordt het allerminst", zegt Casteels.
"Op een EK is er geen sprake van zwakke broertjes. Elk land is zijn plaats op het EK waard en zal ambitieus aan elke opworp verschijnen. De eerste twee matchen, tegen Groot-Brittannië en Letland, zullen bepalend zijn. Met de terugkeer van Lojeski, Hervelle en Van Rossom voegen we ervaring toe aan onze jonge kern. Dat is noodzakelijk om succes te boeken."

Groep D (in Turkije):

  • België
  • Groot-Brittannië
  • Rusland
  • Servië
  • Letland
  • Turkije

De Zeeuw: "Tegen Turkije in Istanboel wordt unieke ervaring"

  • Maxime De Zeeuw (speler): "In onze groep zijn enkele ploegen onaantastbaar. We kunnen onze krachten dus maar beter goed doseren. Uiteraard is het als speler wel een unieke ervaring om tegen Turkije uit te komen in Istanboel. De steun van het thuispubliek is daar berucht."
  • Jacques Stas (sportief manager): "Het wordt een moeilijke taak voor de Belgian Lions. Het zal erop aankomen om van bij de start van deze campagne echt klaar te zijn en de eerste twee matchen als een hecht blok te spelen. Daarna kunnen we onze kansen beter inschatten."
Het originele artikel van Sporza.be lees je   ---  Hier  ---, daar nog veel meer Belgisch Basketball.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten