woensdag 9 november 2016

DBL NIEUWS / ZZ LEIDEN: 'Zorg en Zekerheid Leiden trekt PG Jonathan Michael Lee aan'

Jonathan Michael Lee speelde ook bij BC Siauliai in Litouwen


Amerikaanse guard voor ZZ Leiden

Tekst overgenomen van de DBL-site,  Martin Hoekstra 
  
LEIDEN, 9 november 2016 - Zorg en Zekerheid Leiden heeft Jonathan Michael Lee aangetrokken als vervanger van Cashmere Wright. De 26-jarige Amerikaan, de beoogde floorleader van coach Paul Vervaeck, is voor de rest van het seizoen vastgelegd.

Lee (geboren 20 juni 1990) bracht zijn collegetijd door aan de universiteit van Northeastern. In de laatste drie seizoenen scoorde hij constant in de dubbele cijfers, maar wist daarnaast zijn medespelers goed te vinden. In zijn laatste seizoen was hij gemiddeld goed voor 13.8 punten, 4.4 rebounds, 4.0 assists en 1.8 steals. Het leverde hem een invitatie van de Boston Celtics op om aan pre-draft kamp mee te doen. Lee werd in zijn laatste seizoen opgenomen in het All Tournament Team van de Colonial Athletic Association.

In het seizoen 2013/2014 kwam de 1.88 meter lange Lee uit voor het Oostenrijkse Allianz Swans Gmunden. Als startende guard noteerde hij daar gemiddeld 14.1 punten, 4.1 rebounds, 4.8 assists en 1.0 steal. Met zijn team bereikte Lee de bekerfinale. Van eurobasket.com kreeg hij een eervolle vermelding voor het All Austrian League Team.

Zijn volgende stop was Litouwen. Bij BC Siauliai tekende hij in de Litouwse competitie voor 11.3 punten, 3.5 rebounds, 4.0 assists en 1.3 steals. Tevens kwam hij met de club zes keer in actie voor de EuroChallenge. Daarin was hij goed voor 8.8 punten, 2.8 rebounds, 3.0 assists en 1.2 steals.

In januari van dit jaar tekende Lee bij SEFA Arkadikos, een ploeg die in Griekenland op het hoogste niveau uitkomt. Lee werd daar gehaald als startende spelverdeler. In dertien wedstrijden kwam hij tot 4.8 punten, 2.1 rebounds en 2.3 assists.
Zorg en Zekerheid Leiden heeft het papierwerk om hem zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen al in gang gezet. Lee komt maandag 14 november in Nederland aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten