zaterdag 12 mei 2018

DEBAT OVER BASKETBALL / COLUMNISTEN LEON KERSTEN & AART DEKKER / GESLAAGD! Vooral dankzij New Heroes Eigenaar Bob van Oosterhout / COMPLIMENTEN / PETJE AF /

In al die jaren dat ik stukjes over Basketball schrijf is een van de doelen ook -daar waar dat nuttig kan zijn- discussie en debat los te maken. Af en toe lukt dat, heel vaak ook niet; niet in het minst omdat de sleutelfiguren die je bij een echt inhoudsvolle discussie toch (ook) nodig hebt zich in dat openbare debat koest houden -niet zelden reageren ze wel privƩ- en dat is soms weleens jammer.

Zo niet na de laatste Dubbelcolumn van Leon Kersten en mezelf -Hey Leon, Hey Aart(4), zie hieronder- op de versie op de Blog van Leon Kersten reageerde als eerste Bob van Oosterhout -een van de hoofdpersonen achter het grootste onderwerp; de onverwachte uitschakeling van het ambitieuze New Heroes Den Bosch door Forward Lease Rotterdam Basketball- en kijk, dan gebeuren en leuke en constructieve dingen! Hieronder de Discussie op Facebook de afgelopen dagen.

Zelfs een van mijn Helden van lang vervlogen tijden -Ex-NBA'er Paul Thompson, een speler die voor Nashua Den Bosch in de 80'er jaren fantastische dingen liet zien- komt erin aan de orde.

Complimenten voor Bob van Oosterhout, en alle anderen die bijdroegen aan deze discussie; een goed voorbeeld van hoe het ook kan, en veel vaker zou moeten gaan in het Nederlandse Basketball!

AART DEKKER
 

HEROES / KWART-FINALE PLAY-OFFS DBL & PREVIEW: De Uitschakeling van New Heroes & De Doorbraak van Forward Lease Rotterdam / GOKKEN / EVALUATIE / PREVIEW


Hey Leon:  New Heroes Den Bosch vliegt eruit thuis tegen Rotterdam. Ik wil niet zeggen dat je het voorspeld hebt, en ook ik achtte het niet helemaal onmogelijk na afloop van de wedstrijd tegen Donar vorige week zaterdag, maar ik denk wel dat jij de kans groter achtte dan ik deed. Wat een krankzinnige week voor Den Bosch; eerst de achteloze veegpartij door Donar in Den Bosch, dan op dinsdag New Heroes zelf dat Rotterdam niet ziet staan en met idioot groot verschil wint. Dan op donderdag de wedstrijd zoals jij die al een beetje voorzag; Rotterdam dat flink scoort en na OT wint. Ik moet toegeven dat ik Rotterdam na de wedstrijd donderdag voor geen dubbeltje kans gaf voor zaterdag, en dan nu toch de doorbraakwedstrijd voor Rotterdam -want ikdenk dat ze het in Rotterdan zeker zo zullen ervaren- en het diepe ravijn waarin Den Bosch nu terecht moet zijn gekomen...

Q-Hey Leon: wat denk jij hoe hard deze nederlaag aankomt in Den Bosch, bij de Fans, bij het Team en Staf, bij de Eigenaars en Sponsoren?

A-Hey Aart: Dit is keihard aangekomen. Hier had bij de club niemand rekening mee gehouden......
 
De hele Dubbelcolumn Hey Leon, Hey Aart(4) lees je op mijn Blog   ---  Hier  --- terug, of  via de Link hieronder op de Blog van Leon Kersten. Direct daaronder het Debat dat dankzij New Heroes Eigenaar en Sportmarketeer Bob van Oosterhout ontstond:

Leon Kersten heeft een artikel gepubliceerd op WordPress.
Het was een opvallende week in de Nederlandse Eredivisie en de halve finales van de play-offs met Donar, Forward Lease Rotterdam Basketbal, ZZ Leiden Basketball en Landstede Basketbal gaan vandaag beginnen. Het zorgde ervoor dat Aart Dekker wat vragen aan en mij stelde en ik aan hem, onder andere over Ordane Kanda Kanyinda. en New Heroes Basketball.
[ 1,984 more word ]
https://leonkerstenbasketbal.nl/…/hey-leon-hey-aart-kwartf…/
Het was een opvallende week in de Nederlandse Eredivisie. Het zorgde ervoor dat Aart Dekker wat vragen aan en mij stelde en ik aan hem. Hey Leon, New Heroes…
WordPress
LeukMeer reacties weergeven
Opmerking plaatsen
Opmerkingen
Bob van Oosterhout
Bob van Oosterhout Een prima bespiegeling, die in vele opzichten hout snijdt heren. Scherp, maar wel realistisch en niet ‘te gemakkelijk achteraf gesproken’. Paniek is er zeker niet in Den Bosch, maar we evalueren stevig en hebben veel geleerd. Achter de schermen zijn met name Jos en ik vanzelfsprekend continu bezig met de toekomst. Overigens een kleine toevoeging inzake Marshall: als mini Basketballland ontkomen we geen van allen aan ‘gokjes’, helaas. Afweging budget/kwaliteit. Wat wel duidelijk moge zijn is dat de allerbeste sportartsen van NL naar Anthony hebben gekeken en hem 100% fit hebben verklaard. Verder hadden we nog een optie tot half november om het contract te ontbinden. Zijn blessure is waarschijnlijk pure pech geweest, maar heeft ons achteraf enorm pijn gedaan.
Beheren
Erik Jens
Erik Jens šŸ‘ Goed bezig Bob! Marshall was inderdaad pure pech, zonder hem was de sturing in de ploeg weg (geen floorleader meer). Daarom leek het soms of niemand meer wist wat ie moest doen. Donar zonder Curry zou ook een stuk minder worden.
1
Beheren
Jeffrey van der Put
Jeffrey van der Put was pech hebben Bob.... maar die Kanda.....een New Heroes tenue zou hem heel goed staan
Beheren
Bob van Oosterhout
Bob van Oosterhout Jeffrey van der Put Dat hangt er helemaal van af wat voor pointguard je zoekt..
Beheren
Jeffrey van der Put
Jeffrey van der Put Bob van Oosterhout ik zou zeggen een teamspeler die niet beroerd is om de bal af te geven maar zelf ook de wedstrijd kan laten kantelen op een positieve manier. Ooit hebben we hier een Amerikaan gehad Neil Reed wat een geweldige speler was dat! maar ik besef me goed dat dit soort spelers niet goedkoop zullen zijn
1
Beheren
Henk Pieterse
Henk Pieterse Met Paul Thompson werd ook een gok genomen toentertijd en dat pakte wel goed uit...tot de scheuring van de achillespees maar toen was zijn naam al vereeuwigd in de koppen van de fans.
4
Beheren
Ronald Van Ravensteijn
Ronald Van Ravensteijn Mooi verwoord Henk Pieterse !!
Beheren
Jan Weeber
Jan Weeber Hi Bob, ik meng me ook even in de discussie. Niet om zout in wonden te strooien, maar enkel als weergave van hoe ik er vanuit het mooie Groningen tegen aan kijk. Poropat werd als held binnen gehaald, maar waar was het teamspel? Als een speler zich "One of a kind" noemt weet je dat die een te groot ego heeft. Als Akerboom moppert over te weinig speeltijd, dan zit het met de chemistry niet goed in het team. Als de coach op Ziggo moppert dat hij de spelers niet heeft om van Rotterdam te winnen, dan rommelt het bij de staff. En dan die uitbarsting in Leiden, oei waar komt dat weg? Hoge verwachtingen worden vaak door veel lawaai en getoeter veroorzaakt. Mijn vraag: toen NH begon was er sprake van langzaam opbouwen. Wil men nu te snel? Tot slot: natuurlijk wens ik je veel succes met het vervolg in DB. Groeten! Jan.
2
Beheren
Martin Hoekstra
Martin Hoekstra Henk Pieterse Paul Thompson was een geweldenaar. Jammer dat hij in Nederlands zo geplaagd werd door blessures. Herinnner me nog de 44 punten tegen Maccabi Tel Aviv en de dunk over Sabonis op de HBW!
3
Beheren
Bob van Oosterhout
Bob van Oosterhout Jan Weeber Hallo Jan! Dank. Mooi om op deze manier van gedachten te wisselen, waardeer ik. Ik ben uit de ‘groep’ gegaan omdat ik de meest vervelende privĆ©berichten kreeg; helaas van Donar ‘fans’.. Maar ik ben graag open en spar graag over Basketball.. Nou, gaan we:
Silvano is een topper. 2x de allerbeste in de Bundesliga; dan kun je wel wat.. Desalniettemin speelden we niet goed en is het uiteindelijke resultaat tegenvallend. Altijd wisselwerking coach/spelers, dus we gaan grondig evalueren! ƉƩn ding kan ik je oprecht aangeven: er zat niet Ć©Ć©n speler bij met een te groot ego.. Daar zat het probleem hem echt niet. Als spelers klagen over speeltijd is dat nooit goed. Echter: het gebeurt vaak wanneer een team minder draait Ć©n zoiets kan aan de coach maar ook de speler zelf liggen.. Ik heb de uitspraak op Ziggo niet gezien, maar kan het me niet voorstellen. Zou niet best zijn.. De uitbarsting in Leiden heeft al een baardje; ik heb duidelijk gemaakt dat dit eens maar nooit weer was. En dan de opbouw: ik hou niet van kreten als ‘lawaai’ en ‘getoeter’. Het is misschien on-Nederlands, maar in topsport mag je ambitie uitspreken. Niets mis mee toch? En (eerlijk is eerlijk): Ć©Ć©n normaal kwartje thuis tegen Zwolle en we worden 2e, zijn eerste ronde vrij en kunnen fris de halve finale in zonder Donar tegen te komen. Details bepalen verschil en sentiment in topsport.. Dus niet ‘te snel’ denk ik; we zijn Den Bosch en moeten ‘gewoon’ meedoen.. En het goede nieuws voor ambitieuze NL clubs is: het is ‘maar’ Basketball. Kijk naar Donar. In slechts 2,5 seizoen deze basis gelegd (schat ik zo in).. Het kan dus ook snel gaan wanneer een fundament op orde is. Thanks & groeten, Bob

3
Beheren
Jan Weeber
Jan Weeber Bob van Oosterhout Hi Bob, ik gaf al aan, wat ik zeg komt vanuit Groningen, dus van ver ;-) . Perception is reality en zo kwam het afgelopen seizoen van DB dus bij mij over. Geen inside info, maar de signalen die me via Livestreams en pers bereiken. Zo zou jullie BBC nu iets meer dan 100 bedrijven tellen, kijk dat is iets dat er toe doet. Maar anderzijds: ik vond de Maaspoort (toch niet de grootste zaal) er op de Livestream toch behoorlijk leeg uit zien. Teveel lawaai, geschreeuw en getoeter? Ik herinner me Matrixx Magixx. Ooit eens geweest, maar nooit weer daarna: horen en zien vergingen je. Ook hier weer, het is een impressie. Wat dat betreft: in Plaza zijn toeters verboden (zowel gas als druktoeters). Het is ook het soort lawaai dat een verblijf in een zaal wel of niet prettig maakt. Ook hier: het is iets wat me opvalt. Ik zou er als club eens een enqueteformuliertje voor het publiek tegenaan gooien. Zo hebben groepen fans bij Donar ook mee mogen denken of de beleving in de zaal. Ooit had Marco vd Berg de slogan "No prima donna's". Als dat in een team zit, dan heb je ook echt een team. Highlight-filmpjes zeggen niks, net als reputaties. Bij het rekruteren is praten, praten, praten van het allergrootste belang. Je ziet in elk geval bij Donar wat dat oplevert ;-) Vanavond weer met 4000 man naar Plaza, wat een feest! Groet, Jan.
Beheren
Erik Jens
Erik Jens Martin Hoekstra WTF? Bob uit de ‘groep’ vanwege vervelende privĆ©-berichten van Donar-‘fans’?
Moet niet gekker worden. Graag met naam en toenaam vermelden en meteen uit de groep zetten.

1
Beheren
Bob van Oosterhout
Bob van Oosterhout Ik begrijp hoe eea overkwam Jan en heb daar begrip voor. Het was (de laatste 2 maanden) ook niet goed. Ik kan hooguit aangeven welke factoren hieraan zeker niet ten grondslag liggen.. In de Maaspoort is het veel drukker geweest dan vorig jaar en het jaar ervoor, met zeker ook veel nieuw, jong publiek. Hier zit meteen de uitdaging van de DBL; heb er geen onderzoek naar gedaan, maar meen bij veel clubs een te groot aandeel 40- en 50-plussers op de tribune te zien (zeker ook bij jullie!). Niets mis mee, maar er dient meer oog te zijn voor aanwas.. Zeker op het eind, toen voor onze fans & sponsors het schema steeds onduidelijker werd, speelde dat ons qua belangstelling parten. Verliezen van Donar op de 28ste en twee dagen later (onverwacht) aan de play-offs beginnen.. Tsja. De sponsorgroep groeit hard, maar nu is het aan ons (en de DBL šŸ˜‰) ze ook vaker dan 4 op 10 gemiddeld naar de wedstrijden te trekken. En ja; aan de sfeer in de Maaspoort wordt geknutseld. Gaat steeds beter, maar jij & ik weten: de beste aanjager van drukte en sfeer blijft mooi, winnend Basketball.. Succes vanavond! Tip: let op die Kanda; scoort meer dan je lief is šŸ˜‰
2
Beheren
Wiebo Teeninga
Wiebo Teeninga We gaan het zien Bob šŸ˜‰
1
Beheren
Henk Pieterse
Henk Pieterse Martin...wij als spelers hadden de best seat in town haha..of we stonden te screenen en rebounden voor hem of op de bank te genieten. Hij had echter de schurft aan slappe tegenstanders en trainen. Tegen slechte teams vond hij dat anderen dat maar moesten klaren maar voor de big games was het een monster...En zoals ik al zei...trainen..nee niet zijn ding. Een atleet...en goeie gast...
1
Beheren
Martin Hoekstra
Martin Hoekstra Erik Jens Wat heb ik hier mee te maken?
Beheren
Jan Weeber
Jan Weeber Bob van Oosterhout 5 puntjes Bob, gewoon JD of Sean op zetten en het is gedaan ;-) En wat de leeftijd van toeschouwers betreft, Jacob Bergsma liet zich daar over uit. Had het middenvak op de TV gezien zeker, daar zitten relatief veel veteranen. Maar het komt ook geregeld voor dat het barst van de gezinnen met jonge kinderen. En dan heb je nog de Rookie Club van Donar, dus maak je over de leeftijd van de fans geen zorgen, dat zit wel snor. Basketbal is hier een gewortelde traditie, zodoende.
1
Beheren
Erik Jens
Erik Jens Martin Hoekstra sorry Martin, niks. Mijn fout.
Beheren
Sharon Daflaar
Sharon Daflaar Bob van Oosterhout even over het opbouwen en niet te snel gaan. Als Ik kijk naar Donar is dat niet van de laatste 2.5 maat wel 5 jaar dat het opgebouwd is, vooral nadat het bestuur vernieuwd is zijn er sprongen gemaakt zowel financieel als bekendheid club. Spelers vinden die goed zijn en voldoen aan je maatstaven is meer nodig dan highlights en veel intense scouting wat bij Donar ook wel eens een issue geweest is. Het is mooi om te zien dat jullie er van alles aan doen om er en mooi spektakel van te maken. Enige waar ik van baal.is dat je als supporter van de uitploeg helemaal boven zit wat ik zelf heel erg onprettig vind
Beheren
Erik Jens
Erik Jens Sharon Daflaar Heb je als NH-supporter wel eens in Martinplaza gezeten? Helemaal in de nok achterin de hoek.
Zit je een stuk verder van het veld als in de Maaspoort waar je nog steeds goed zicht heb als je boven zit vind ik.

3
Beheren
Wiebo Teeninga
Wiebo Teeninga Klopt niet helemaal Erik,uitsupporters zitten meestal op de tribune naast de spelersbank . Daarnaast Donar heeft 1600 + seizoenkaarthouders die dus allemaal hun vaste plek hebben šŸ˜‰
Beheren
Bob van Oosterhout
Bob van Oosterhout Sharon Daflaar Bij mijn weten was er eind 2014 nog een faillissement, toch? Nou ja; laat het 3,5 jaar geweest zijn.. Nog steeds bemoedigend kort šŸ˜‰.. En om eerlijk te zijn vind ik de plaatsen op de tweede ring in de Maaspoort (die nota bene speciaal voo...Meer bekijken
3
Beheren
Sharon Daflaar
Sharon Daflaar Bob van Oosterhout ja dat is voor de meesten denk ik zo maar net hoogtevrees is het niet zo prettig
1
Beheren
Sharon Daflaar
Sharon Daflaar Erik Jens ben een Donarsupporter met een prima plek op de 2e rij, ben ooit even boven in geweest naar vrienden dag zeggen maar was een hel.om naar beneden te gaan
1
Beheren
Erik Jens
Erik Jens Wiebo Teeninga tijdens play-off’s regelmatig bovenin gezeten. Reguliere wedstrijden kom ik nooit. Iets te ver šŸ˜œ.
1
Beheren
Wiebo Teeninga
Wiebo Teeninga Haha ja snap ik šŸ˜…šŸ˜…šŸ˜…
Beheren
Nick Van de Veerdonk
Nick Van de Veerdonk Sharon Daflaar ben het wel met Bob van Oosterhout eens hier ik denk hoe hoger je zit hoe meer overzicht je hebt maar idd als je hoogtevrees heb is het geen pretje daar ben ik het dan wel weer met jou eens ;)
Beheren
Jan Weeber
Jan Weeber Sharon Daflaar Dat kun je dan maar beter er meteen bij zeggen, anders word je niet begrepen.
1
Beheren
Sharon Daflaar
Sharon Daflaar Ja en ik ben blij dat ik ook vooraan zit om.het feit dat als ik hoger op zit het niet goed meer zie en dus niet goed meer volg
Beheren
Ronald Van Ravensteijn
Ronald Van Ravensteijn Al veel wedstrijden gezien in Groningen . Reguliere wedstrijden zijn inderdaad goed te volgen, mooi beneden achter de basket. Maar bij de belangrijkste wedstrijden wel 2 hoog en geheel tegen de zijkant aan geplakt.
1
Beheren
Frank Van Den Heuvel
Frank Van Den Heuvel Sharon Daflaar ik denl als je naar den Bosch komt voor een.wedstrijd enje geeft aan dat je hoogtevrees hebt dat zei.dit oplossen voor jou. Gewoon een plekje beneden of onderste rijd van de ring. Het moet voor iedere gast top zijn. Anders even via Bob van Oosterhout doen
Beheren
Sharon Daflaar
Sharon Daflaar Frank Van Den Heuvel zal het in mijn gedachten houden
Beheren
Nick Van de Veerdonk
Nick Van de Veerdonk Sharon Daflaar ik denk wel dat het moet kunnen ik bedoel ik zie/hoor weleens vaker fans van de tegenstander in het vak waar ik voor zit
1
Beheren
Wiebo Teeninga
Wiebo Teeninga Ronald Van Ravensteijn dat is idd niet fijn šŸ¤”
Beheren
Sharon Daflaar
Sharon Daflaar Ronald Van Ravensteijn dat is zeker niet leuk, ze hebben als 1e een vak achter de basket maar ook wel in de hoek van de BBC tribune en als laatste bovenin. Met de Bekerwedstrijd waren er 3 vakken voor de onderste helft voor de tegenstander, helaas voor de tegenstander kwamen er niet zoveel.supporters dus de meeste kaarthouders konden weer op hun plek gaan zitten
Beheren
Frank Van Den Heuvel
Frank Van Den Heuvel Sharon Daflaar beker is geen thuis game maar een nbb aangelegenheid. Net als dadelijk met Oranje.
Beheren
Jan Weeber
Jan Weeber Bob van Oosterhout Hi Bob, even terug naar je opmerking over Donarsupporters. Helaas heeft elke groep een stel halve zolen aan boord. Wij bij Donar hebben ze, in Den Bosch zijn ze ook te vinden. Misschien heeft het te maken met het internet-tijdperk dat dit zo naar de oppervlakte komt. In vroeger tijden moest je een brief schrijven, een envelop pakken, een postzegel in huis hebben en naar de brievenbus lopen om kritiek op iets of iemand kenbaar te maken. Internet is ons in de schoot geworpen en lang niet iedereen, ik ook niet, kon daar meteen op een doordachte manier mee omgaan. Maar wat ik gaandeweg wel ontdekte is dat de schreeuwers en provocateurs altijd dezelfde zijn. Een klein groepje dat weigert te leren van eigen fouten. Navelstaarders die alleen de eigen club goed vinden, de rest is waardeloos. Het is ook wat, als wat iemand zegt, je zo tegen de haren in strijkt. Wat ik ervan geleerd heb is dat ik me niet klein laat krijgen. Ik doe het Ć©Ć©n en ander voor Donar, het plezier dat ik daarin heb haal ik uit de mensen die dan wel beschaafd reageren, en vooral uit de bezigheden zelf en de ontwikkeling die ik daarin doormaak. Daarom Bob, ik weet zeker dat ook jij je niet klein laat krijgen, maar bedenk dat de Donarsupporters die jij bedoelt niet de club vertegenwoordigen, maar de lui zijn die schreeuwen zonder ook maar het vermoeden te hebben dat ze de club daarmee beschadigen. Lui die bovendien weigeren de handen uit de mouwen te steken. Bob, veel succes deze zomer. Een competitie met 10 clubs, ik kijk er nu al weer naar uit. Groet, Jan.
2
Beheren
Richard Kater
Richard Kater Transparant as always
Beheren
Fo SImons
Fo SImons Martin Hoekstra Paul Thompson achillespees. Zag het vlak voor me gebeuren. Gleed uit over een natte plek op het veld.
Beheren
Erik Jens
Erik Jens Ja ik ook, ging een schok door de Maaspoort. Zag er meteen heel ernstig uit.
Beheren
Aart Dekker
Aart Dekker Was tijdens de HBW toch Erik Jens? Of heb ik dat verkeerd onthouden?
BeherenGeen opmerkingen:

Een reactie posten