maandag 21 mei 2018

LEBRON JAMES: G.O.A.T! En wel onder anderen Hierom: / GOEDE DADEN / STUDENTEN / SHARTIE / KORTE COLUMN AART DEKKER /

LeBron James de Weldoener. Bericht overgenomen van   ---  Hier  ---


LeBron James Donates $41 Million To Send 1,100 Kids To College

NBA
 (met dank aan Ed Norvell)

Basketball star Lebron James didn’t have the easiest childhood. Born in Akron, Ohio, his parents often struggled to make ends meet, which is why they sent him to live with the family of Frank Walker. It is a fortunate thing they did because it was through Walker that James learned of his love and talent for basketball.


'Shartie' AART DEKKER

Ik had het er toevallig ongeveer een week geleden over met twee andere 'Echte BasketballLiefhebbers'; dit 'dingetje' dat ook LeBron James is...

Maar het is natuurijk geen 'dingetje'; het is Groot & Groots!

Of LeBron nu de Beste Basketballer Ooit -the Greatest Of All Times; G.O.A.T.- is, dat zullen we nooit echt definitief kunnen vaststellen. Niet alleen zullen er ook weer Basketball Grootheden na hem komen, ook de vergelijking met alle Basketball Helden van vroeger tijden is nauwelijks concreet te maken. In de Amerikaanse Sport zijn ze er erg goed in -er is nauwelijks een item te vinden waar geen Records over worden bijgehouden- en James heeft er al heel veel van in handen -en er is nog heel veel meer aan de horizon te zien dat hij waarschijnlijk ook nog zal bereiken op het gebied van Records; wat dat betreft wordt hij (als hij het al niet is) wel zeker 'de Grootste'- maar heel veel van die dingen zijn moeilijk te vergelijken; het Spel is nu anders en verandert nog steeds heel snel, de mogelijkheden om spelers te ontwikkelen zijn onnoemelijk veel beter dan in -bijvoorbeeld- het Tijdperk van Michael 'MJ' Jordan -de speler die zeker door mensen van mijn generatie meestal op onbespreekbare wijze op het voetstuk van 'G.A.O.T.' wordt gezet, laat staan als we willen gaan vergelijken met de Tijdperken van Grootheden als Julius Erving, Bill Russell, Wilt Chamberlain, Oscar Robbertson, Goerge Mikan, Kobe Bryant, Shaquile O'Neal, Phil Jackson, Jerry West, Earvin Johnsson, Larry Bird, e.v.a....
Het blijft altijd leuk om erover te praten, maar erg zinnig zijn al die vergelijkingen niet...

Maar je kunt fantastische Spelers bekijken, achter elke 'Held op het Veld' zit ook nog een persoon achter, en eigenlijk is dat natuurlijk nog veel belangrijker; die Sport-carrière duurt 10, 15, maximaal 20 jaar, sommigen worden daarna nog Coach, of Manager in het Basketball -OK, dan verlengen ze die loopbaan in de schijnwerpers nog een tijd(-je)...maar ervoor en erna zitten voor het overgrote deel van hen veel meer jaren waarin ze 'gewoon Mens' waren en/of zijn, en zijn die niet veel belangrijker als we mensen willen beoordelen?

Dit -zomaar een paar 'dingetjes'- is er volgens mij in ieder geval wel over LeBron James te zeggen:

-voor zover mij bekend is er rondom hem nog nooit iets van een schandaal geweest.
-hij is niet alleen geliefd, maar -waarschijnlijk nog veel meer mensen- ook gehaat, en dat gin in zijn geval nogal ver; hij heeft er volgens mij altijd met Grote Klasse op gereageerd, ging zelden of nooit over de grenzen van het betamelijke.
-hij durft zijn mond open te trekken over meer dan alleen zijn sport, en ook dat doet hij met grote zelfbeheersing en het snijdt zo'n beetje altijd hout als hij zijn mond open doet over welk maatschappelijk thema dan ook.
-veel NBA'ers 'Doen Goed'; niet alleen omdat de NBA dat nu eenmaal van haar Spelers en Francises eist, maar ook op eigen houtje. Maar LeBron is ook op dat gebied een Koploper..!

Ik had het nieuws van het bericht waar deze Post mee opent al meermaals gehoord; met verschillende aantallen en bedragen trouwens, dus helemaal precies wist ik het ook niet (meer).
Maar het nieuws waar dit bericht over gaat -dat de goede man onwaarschijnlijke bedragen uit zou gaan geven om minder bedeelden uit de Community waaruit hij zelf voorkomt naar de Universiteit of College te sturen- dat kende ik dus. Mijn vrienden hadden er nog nooit van gehoord, terwijl ze de sport toch ook volgen.

Een van hen zei: "Maar waarom hoor je daar dan nooit iets over?"

Ook dat zegt wellicht iets over de Grootheid LeBron James...

Jullie weten het nu in ieder geval allemaal wel.

Ik heb zo'n gevoel dat we nog niet van 'The Chosen One' af zijn, en dat we daar maar heel blij mee moeten zijn... Ik zou hem alleen graag nog wel een keertje Kampioen willen zien worden, of twee, of drie keer... Omdat ik het hem gun, niet om een of andere andere titel.

Oh ja...en dan dit nog: LeBron James bezocht en bezoekt zelf alleen 'de Universiteit van het Leven'...hij ging niet naar welke hogere studie dan ook...AART DEKKER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten