vrijdag 4 mei 2018

LANG VIDEO INTERVIEW ARIE INT VELD / iBASKETBALL AANRADER: Worthy de Jong over Positivisme, Leven & Carrière & Alles / ORANGE LION / ZORG&ZEKERHEID LEIDEN

CITAAT(Lang Interview(45min) Arie Int Veld met Worthy de Jong over Alles, kijk vooral v.a. minuut 33; 'We moeten Positief zijn!'):
"Voor het Leidse publiek heeft Worthy geen tips: ze doen het al perfect. Ze komen massaal naar de wedstrijden, en "ze zijn luid". Vooral zo doorgaan dus. Voor alle basketballvolgers heeft hij wel een advies: laat aan iedereen weten dat basketball de mooiste sport ter wereld is. Juist degenen die de sport al goed kennen, moeten er positief over zijn. Dan maak je ook de mensen positief, voor wie basketball nog niet zo bekend is."

Verder heeft hij het o.a. over 'de Broek'...

Kijk het Interview:
https://youtu.be/vV4PP7agE0w
#zzleiden #leiden #interview #worthy #dejong

In onze reeks diepte-interviews met de mannen van Zorg en…

Gepubliceerd op 30 apr. 2018
In onze reeks diepte-interviews met de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden spraken we dit keer met Worthy de Jong. De smaakmaker van ZZ Leiden vertelt uitgebreid over het begin van zijn carrière.
Het begon allemaal bij Club 2000 in Amsterdam. Worthy's talent werd ontdekt op een groot jeugdtoernooi, en toen ging het snel: USA, Urk, Rotterdam, Leiden, Oranje, Zagreb, Boulogne-sur-Mer, en opnieuw Leiden. Worthy is een goede verteller, hij neemt ons soepel mee door zijn basketballleven. 
Hij legt uit wat de rol van teamgenoten was toen hij als bijna-rookie bij Leiden begon en meteen de legendarische titel van 2011 pakte. 
Hoe hij uitgroeide tot een uitblinker op EuroBasket 2015 in Kroatië, met als hoogtepunt zijn wedstrijd tegen de huidige Europees kampioen Slovenië. In Frankrijk had hij een boeiend jaar, waarbij het gebrek aan vernuft in de defense hem verraste. 
Van coach Toon van Helfteren had hij geleerd, om in de aanval zichzelf te zijn, en in de verdediging hard en slim te spelen, met duidelijke afspraken. Frankrijk bood hem wel de kans, om onder andere zijn afstandsschot sterk te verbeteren, en te leren van sterren als Teddy Gipson. Nu is Worthy weer 'thuis'. 
Hij voelt zich goed in Leiden en geniet van zijn gezin. 
Zijn zoon inspireert hem, niet alleen thuis, maar bijvoorbeeld ook bij het ontwerpen van een nieuwe kledinglijn voor kinderen. In september lanceert De Jong deze, samen met twee compagnons. De designs liggen al klaar voor productie. 
Worthy's artistieke spel sluit aan bij zijn gevoel voor fotografie. Die bezigheden staan nu even op een wat lager pitje, maar kunnen na zijn loopbaan als speler zomaar op een hoger plan komen. 
Voorlopig werkt hij hard verder aan zijn basketballcarrière. Eerst de play-offs, die ook meteen de ideale 'aanloop' zijn naar de twee cruciale interlands van Oranje, in juni in Groningen. 
Voor het Leidse publiek heeft Worthy geen tips: ze doen het al perfect. Ze komen massaal naar de wedstrijden, en "ze zijn luid". Vooral zo doorgaan dus. 
Voor alle basketballvolgers heeft hij wel een advies: laat aan iedereen weten dat basketball de mooiste sport ter wereld is. Juist degenen die de sport al goed kennen, moeten er positief over zijn. Dan maak je ook de mensen positief, voor wie basketball nog niet zo bekend is. 
Nadat De Jong heeft uitgelegd, waar zijn bijzondere voornaam vandaan komt (én, dat zijn vader deze pas bedacht, toen de geboorteaangifte al was gedaan!), moeten we nog één raadsel oplossen: 
De Broek. Ook daar heeft de international een duidelijke uitleg voor. 
In 2019 is het WK 3x3 in Worthy's eigen Amsterdam. Ziet hij zichzelf door de lucht boven het Museumplein vliegen? Met net zulke block shots als hij ooit tegen NBA All*Star Paul George liet zien in Hilversum? De Jong sluit het niet uit, zolang 3x3 te combineren zou zijn met 5-tegen-5. 
Voor het zover is, wil De Jong eerst ZZ Leiden ver brengen in de play-offs, met als doel de finale. En als ZZ Leiden eenmaal daar staat ... in 2011 heeft De Jong zelf laten zien, dat dan alles mogelijk is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten