zaterdag 12 mei 2018

WK VOETBAL / NRC NIEUWS / (GEEN) PERSVRIJHEID RUSLAND...ZELFS NIET VOOR DUITSLAND / FIFA RECHTE RUG? / SHARTIE: Dit is het...als de FIFA Ballen heeft; Neem het WK af van Rusland, dan hoeft Rusland ook niet mee te doen, en....

Onthul je als Duitse Journalist -Hajo Seppelt- grootscheepse en systematische Dopingprogramma's in de Russische Sport, dan reageert ene op Twitter met dit soort plaatjes...
En dan is de volgende stap van Putin: deze Journalist -met een Hoofdletter 'J'- een visum te weigeren voor het WK Voetbal dat binnenkort in Rusland gaat beginnen.

Als de FIFA -na alle recente interne schandalen- het verbeterde leven nu echt wil waarmaken -ook extern- en Ballen heeft en durft te tonen, dan zit er maar een ding op: Rusland/Putin een hele korte termijn geven om deze beslissing terug te draaien, en nooit, Nooit, maar dan ook NOOIT meer iets te doen dat hier op lijkt, op straffe van Ontneming van het WK!

Dan moet het WK op hele korte termijn in (een) andere(e) land(-en) worden herplaatst, zonder deelname van Rusland natuurlijk...dat biedt dat weer interessante perspectieven voor tenminste een ander land...maar daar gaat het nu nog even niet over.

Lees het bericht van NRC hieronder en bekijk de Documentaire van Journalist Hajo Seppelt(zijn Twitter) waarmee het allemaal begon.

AART DEKKER
(Een 'Shartie' is een korte Column van Aart Dekker).

Het nieuwsbericht van NRC:

Rusland ontzegt Duitse dopingjournalist toegang tot WK voetbal


Hajo Seppelt heeft geen visum gekregen. In 2014 maakte hij een documentaire over de rol van de Russische staat bij dopinggebruik.Een dopingjournalist van de Duitse publieke omroep ARD mag niet aanwezig zijn bij het wereldkampioenschap voetbal in Rusland, dat volgende maand begint. De Russen hebben de visumaanvraag van deze Hajo Seppelt afgewezen, meldt de zender vrijdag. De ARD spreekt van een “schending van de persvrijheid zonder weerga”.

Seppelt doet sinds 2006 voor de ARD onderzoek naar dopingzaken. Zo publiceerde hij over dopingprogramma’s in Oost-Duitsland, Kenia en China. In december 2014 zond de ARD een documentaire van Seppelt uit over doping in Rusland. Het programma, Geheimsache Doping: Wie Russland seine Sieger macht, ging over de rol van de Russische staat in het dopinggebruik van zijn sporters.
Bekijk hier Seppelts documentaire over het Russische dopingprogramma:


.

The secrets of Doping: How Russia makes its winners - H.Seppelt (ARD - 2014) - FRANCAIS/ENGLISHNu mag Seppelt Rusland niet in, omdat hij volgens de ARD op een lijst met ongewenste personen staat. Meer informatie zou Rusland daar niet over willen geven. “Dit is een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van de sportverslaggeving van de ARD”, aldus........
.....
...

Het complete originele bericht van NRC.nl, en meer over dit onderwerp, lees je   ---  Hier  ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten