maandag 21 mei 2018

NIEUWS ORANGE LIONS: Norel beëindigt interlandcarrière; Oranje 28 juni & 1 juli in Groningen dus Zonder Henk /

Henk Norel dunkt hier in Sporthallen Zuid raak tegen Albanië.
   © Christian Aarts


Het Onderstaande bericht is overgenomen van de DBL-site en de site van Oranje Basketball

 

 

 

 

 

 

 

Henk Norel beëindigt interlandcarrière


AMSTERDAM, 17 mei 2018 - Henk Norel beëindigt na ruim 11 jaar en 79 interlands met onmiddellijke ingang zijn carrière bij het Nederlands team. De 30-jarige center van Gipuzkoa Basket uit het Spaanse San Sebastian wil nog een aantal jaren op topniveau voor clubteams spelen.


“Daarvoor heb ik al mijn energie en rustperiodes nodig, ook in de zomermaanden. Dit is niet meer te combineren met het uitkomen voor de Orange Lions, hoe jammer ik dit ook vind.”
De 2.13 meter lange Norel debuteerde in 2006 op achttienjarige leeftijd onder de toenmalige bondscoach Marco van den Berg. Hoogtepunt noemt hij de deelname aan het Europees Kampioenschap in 2015. “Voor het eerst na 25 jaar deed Nederland weer mee. Heel bijzonder. Elke keer dat ik in de line-up stond tijdens het Wilhelmus heb ik als eervol ervaren. Het was ook altijd een leuke groep waar we mee speelden. Dat ga ik zeker missen.”

Hoofdcoach Toon van Helfteren zegt begrip te hebben voor het besluit van Norel. “Tegelijk vind ik het natuurlijk jammer. Binnen en buiten het team is er veel waardering geweest voor Henk. Mede door al zijn ervaring is Henk voor mij altijd de speler geweest die het team op het veld bij elkaar hield. Hij bracht het hoogste rendement op, ook al uitte zich dat niet altijd in aantallen punten en rebounds. Niet voor niets was hij ook afgelopen seizoen weer speler van de maand in de zeer sterke Spaanse competitie.”

De Orange Lions spelen op 28 juni en 1 juli in Groningen de laatste twee kwalificatiewedstrijden uit de eerste groepsfase voor het WK van 2019 tegen Roemenië en Italië. 
Bij de twee kwalificatiewedstrijden in februari ontbrak Norel vanwege een blessure. 
Coach Toon van Helfteren: “We gaan zonder hem verder op de weg die we toen zijn ingeslagen.”

De geboren Gorinchemmer speelt sinds 2005 in Spanje. Geen opmerkingen:

Een reactie posten