dinsdag 29 mei 2018

SHARTIE COLUMNIST AART DEKKER / CARTOONS / VVD BELEID / KLAAS DIJKHOF BRULT: 'Bijstand Omlaag!'....te beginnen met vluchtelingen... / RECHTS GESCHREEUW-WEINIG FEITEN / A-SOCIAAL / ON-MENSELIJK


VVD-congres, dus moest de nieuwe fractie-voorzitter -prins-zweep- op corvee; hij moet harde dingen roepen over groepen waar potentiële VVD-stemmers (FvD'ers, PVV'ers, CDA'ers, e.v.a.) niet al teveel mee hebben; Uitkeringstrekkers -want 'gratis geld'- en Vluchtelingen -allemaal!- niet veel mee ophebben...

Dus gaf hij aan de Bijstandsuitkering te willen verlagen, eerst en vooral voor vluchtelingen -maar stilletjes hoopt hij natuurlijk dat anti-vluchtelingen-stemmers vooral dat 'eerst en vooral vluchtelingen!', en nog rechtsere lieden ook dat 'Bijstandverlaging', horen -en onthouden; potentiele VVD-stemmers zijn kort van memorie, en kort door de bocht- horen.

Dus ik op zoek naar een Cartoon over frauderende VVD-politici... Wat kreeg ik als eerste van Google opgelepeld? Het 'VVD-standpunt'...

!?!
"Wij vinden fraude een chique term voor diefstal. En fraudeurs stelen op grote schaal. Naar schatting kosten zij ons land ieder jaar zo’n 11 miljard euro."
!?!

Ja, en zeker de helft daarvan komt op rekeningen van VVD-loyalisten terecht..! (Dit is slechts een ruwe schatting van mij, niet gefundeerd op veel feiten; maar daar kunnen ze bij de VVD natuurlijk niets van zeggen, bij de VVD doen feiten er totaal niet toe; het gaat ze slechts om beeldvorming en framing...)

Dus reageerde ik  maar direct op die pagina met de volgende tekst; en IK MEEN HET!

Benieuwd of ik er nog eens iets van hoor...

 

AART DEKKER

"Ik vind dat politici een goed voorbeeld dienen te zijn voor de burgers. Daarom vind ik dat sjoemelende, liegende, bedriegende, knoeiende en criminele politici veel zwaarder gestraft zouden moeten worden -laten we zeggen een factor 10x- zwaarder gestraft dienen te worden dan 'gewone mensen', en een factor 100x zwaarder dan de doorsnee Bijstandstrekker die eens ergens een foutje maakt. En -oh ja- dat geldt dus ook voor bijvoorbeeld Verkeersboetes...JUIST voor Verkeersboetes, want de VVD is natuurlijk de Partij voor de (te) hard rijdende nederlandertjes..."
 
Een chique term voor diefstal.

Fraude

Wij vinden fraude een chique term voor diefstal. En fraudeurs stelen op grote schaal. Naar schatting kosten zij ons land ieder jaar zo’n 11 miljard euro. Wij willen fraude hard en doeltreffend bestrijden. Om alle fraudeurs te kunnen pakken, is het belangrijk dat elke vorm van fraude duidelijk strafbaar wordt gesteld in de wet.

We (de VVD) zijn benieuwd naar jouw mening over fraude.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten