zaterdag 2 juli 2016

BASKETBALL NEDERLAND / HALF VOL-HALF LEEG / VROUWEN TOP / GEEN GOED NIEUWS HEREN PROMO: 'Binnenland heeft nieuwe hoofdsponsor' (voor de vrouwen)

Ik heb op de een of andere manier het gevoel dat er een periode aan zit te komen voor het Nederlandse Basketball waarbij de perceptie van 'Is het Glas nu Half Vol, of juist Half Leeg?' - in andere woorden een van mijn hoofdthema's als ik schrijf over het Nederlandse Basketball - nog meer aan de orde zal zijn dan toch al het geval was.

Waarom?

Omdat we staan voor een cruciaal jaar/voor cruciale jaren; er zijn successen en succesjes, positieve ontwikkelingen, maar ook grote bedreigingen en negatieve tendensen. En veel negativiteit of zaken die in negatieve zin uit de hand lopen kunnen we met het Nederlandse Basketball eigenlijk niet meer hebben..!

Mijn perceptie als - in de ogen van anderen - 'Eeuwige Optimist' nadert op sommige aspecten inmiddels richting kantelpunt; ik ben dus nog wel degelijk optimistisch over de kansen van dit moment, maar ik maak me ook zorgen over andere aspecten. 'Is het Glas Halfvol, of juist Halfleeg?', ik vermoed dat ik de komende tijd wel wat stukjes en stukken zal produceren onder deze vlag, maar ik hoop dat ik het mis heb en dat alles (het meeste) de komende jaren crescendo zal gaan binnen het Nederlandse Basketball! We gaan het zien...

In ieder geval is het onderstaande bericht van iBasketball over Binnenland Barendrecht een typisch voorbeeld van Halfleeg-Halfvol. Dat de Vrouwen weer een tijd vooruit kunnen door het vinden van een nieuwe (oude) Sponsor is goed nieuws, maar dat een instituut als de Mannen-Promotieploeg van dezelfde club verdwijnt uit de Promotiedivisie is gewoon slecht nieuws. Ik zag dat team de laatste jaren als een soort van Reserve-Eredivisie-ploeg...niet langer dus; jammer!

Goed nieuws uit Barendrecht. De dames van Binnenland hebben een nieuwe sponsor gevonden. De heren moesten zich vorige week nog terugtrekken uit de Promotiedivisie, maar nu is er vrolijker nieuws!
Oude tijden herleven vanaf aankomend seizoen in De Driesprong in Barendrecht. Als nieuwe hoofdsponsor voor het dameseredivisieteam van CBV Binnenland is namelijk een eenjarige overeenkomst gesloten met de firma Renes.
De in Rotterdam en Barendrecht gevestigde onderneming was al hoofdsponsor van de dames van 2005 t/m 2009 en is vanaf het eerste uur als sponsor verbonden aan het dameseredivisieteam. Het bedrijf is gespecialiseerd in het recyclen van oud papier, kunststof, bedrijfsafval en sinds enkele jaren ook AGF waarvoor in Barendrecht een geheel nieuwe locatie werd gebouwd. Daarnaast legt Renes zich inmiddels ook toe op archiefvernietiging, data cleaning en archiefopslag.
Net als in de eerste periode van het hoofdsponsorschap zal het dameseredivisieteam onder de naam Renes/Binnenland het seizoen 2016-2017 ingaan.


Bericht overgenomen van iBasketball, originele bericht --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten