zaterdag 9 juli 2016

DBL NIEUWS / DONAR GRONINGEN / TOPPER IN HET NEDERLANDSE BASKETBALL: 'ARVIN SLAGTER TERUG NAAR GRONINGEN'

Vorig seizoen - toen Arvin Slagter zijn eerste seizoen gespeeld had bij SPM Shoeters Den Bosch, en daar ook weer Kampioen werd - grapte ik direct na de laatste wedstrijd: "Nu moet'ie maar naar Landstede Zwolle gaan, als hij daar ook Kampioen wordt heeft hij bij alle clubs uit de Top-4 gespeeld en Kampioenschappen gewonnen...dan is zijn Legende volmaakt..."
Maar dat kon natuurlijk niet, want hij had voor twee jaar getekend.

Gezien de problemen in Den Bosch, en het feit dat Slagter altijd kiest voor een/de club die hem biedt wat hij het liefste wil - Internationaal Basketballen - lag het voor de hand dat hij weer terug zou gaan naar Groningen, en aldus geschiedt. Nu hoop ik - voor hem, voor Donar, en voor het Nederlandse Basketball - dat juist dat aspect in het Seizoen 2016-2017 eens echt goed uit de verf gaat komen; met andere woorden "Dat Donar het ver gaat schoppen in de Europese Beker(s)!

Want - ook al schijnen er mensen te zijn die daar anders over denken - Arvin Slagter is natuurlijk een van de Toppers in het Nederlandse Basketball die al vele jaren en in de zomer voor Oranje bezig is, en dus als het maar enigszins mogelijk is ook tijdens het Clubseizoen de plek zoekt waar de kansen het grootst zijn op ver komen in Europa; een van de spelers die dus met afstand het meeste arbeid verricht, jaar-in-jaar-uit!
Misschien is die drive bij hem wel zo groot omdat hij er als 'Jeugdspeler in Oranje' er zo ontzettend bekaaid vanaf is gekomen. Als ik daar gelijk in heb, dan is dat dus een extra ondersteuning voor mijn laatste Column; 'Uitgenodigde spelers voor Nationale Jeugdteams zouden nooit, Nooit, maar dan ook echt NOOIT af moeten zeggen voor een zomer Fiba-basketball!'

Maar dat natuurlijk na weer een hele mooie zomer met Oranje Basketball, met plaatsing voor EuroBasket 2017!ARVIN SLAGTER TERUG NAAR GRONINGEN

Arvin Slagter zal het komend seizoen weer in het Donar tenue spelen. De 30 jarige guard tekende een contract voor één jaar. 
8 juli 2016 -
In het seizoen 2013-2014 speelde Arvin ook al voor Donar. Onder leiding van coach Ivica Skelin behaalde hij toen het landskampioenschap en won hij met zijn team de NBB beker. Daarnaast werd hij uitverkozen tot de Most Valuable Player van het seizoen. Daarna verhuisde hij naar Den Bosch, waar hij de afgelopen twee seizoenen voor SPM Shoeters uitkwam. De international is vooral gehaald vanwege zijn grote ervaring die met name in de Europese competitie van waarde zal zijn.

Bericht overgenomen van de site van Donar, originele bericht en meer   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten