zaterdag 2 juli 2016

DBL NIEUWS / Z&Z LEIDEN / LANDSTEDE ZWOLLE: Jesse Voorn van Landstede Zwolle naar Zorg&Zekerheid Leiden

ZZ-Leiden kaartverkoop
   


Persbericht


Zorg en Zekerheid Leiden Basketball

Leiden, 1 juli 2016

Zorg en Zekerheid Leiden trekt Jessey Voorn aan
Jessey Voorn is de eerste nieuwe aanwinst van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 1.97 meter lange Guard zette vandaag zijn handtekening onder een tweejarig contract.

Jessey Anthony Voorn debuteerde al op zijn zeventiende in de Dutch Basketball League. Na vier seizoenen in Amsterdamse dienst stapte Voorn over naar Donar. In het seizoen 2014/2015 speelde de15-voudig international voor de Canarias Basketball Academy in Spanje, om aan het begin van afgelopen seizoen onderdak te vinden bij Landstede Basketbal.

Bij Landstede Basketbal groeide Voorn uit tot een van de steunpilaren van de Zwolse eredivisionist die het reguliere seizoen niet alleen als eerste afsloot, maar ook de finale van de play-offs bereikte. Daarin was Donar te sterk.

In het reguliere seizoen kwam Voorn in 24 wedstrijden in actie. In gemiddeld 28 minuten speeltijd tekende hij voor 12.5 punten, 2.3 rebounds en 2.3 assists. Voorn knalde 51 driepunters raak, bijna net zoveel als zijn tweepunters (57 stuks). In de play-offs deed de guard er aanvallend nog een schepje bovenop. In elf duels kwam hij gemiddeld 30 minuten in actie. Daarin was hij goed voor 14.9 punten.

Net als Thomas Koenis behoort Voorn tot de selectie van het Nederlands team dat eind augustus, begin september gaat strijden voor een ticket naar EuroBasket 2017.

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden telt nu vier spelers. Naast Voorn bestaat de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden uit Thomas Koenis, Cashmere Wright en Jan Driessen.Landstede Zwolle bracht het voor hen niet zo leuke nieuws als volgt op hun eigen site:

Jessey Voorn stapt over naar ZZ Leiden
Gepubliceerd op vrijdag 1 juli 2016 om 20:42
Jessey Voorn verruilt Landstede Basketbal voor Zorg en Zekerheid Leiden. De 1.97 meter lange guard heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract, waardoor zijn verblijf in Zwolle beperkt blijft tot één jaar. In het afgelopen seizoen groeide de 26-jarige Voorn uit tot één van de steunpilaren bij de Zwolse eredivisionist.
In het reguliere seizoen kwam Voorn 24 wedstrijden in actie. In gemiddeld 28 minuten speeltijd tekende hij voor 12,5 punten, 2,3 rebounds en 2,3 assists. Voorn knalde 51 driepunters raak, bijna net zoveel als zijn tweepunters (57 stuks). In de play-offs deed de guard er aanvallend nog een schepje bovenop. In elf duels kwam hij gemiddeld 30 minuten in actie. Daarin was hij goed voor gemiddeld 14,9 punten. Naast Voorn bestaat de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden voor komend seizoen nu uit Thomas Koenis, Cashmere Wright en Jan Driessen. Net als Koenis behoort Voorn tot de selectie van het Nederlands team dat eind augustus en begin september gaat strijden voor een ticket naar EuroBasket 2017.

Foto (Annet van Raalten) overgenomen van de site van Landstede Zwolle
© Annet van Raalten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten