woensdag 6 juli 2016

ORANGE ANGELS WU20 / FIBA-EUROPE EK 2016: 'Orange Angels VU20 willen al hun EK-duels winnen"

Vorig jaar de allereerste Internationale-Vrouwen-Jeugd-EK-Medaille ooit, kan die lijn worden doorgetrokken?

Overgenomen van de NBB-site, originele bericht en nog veel meer WU20-berichtgeving   ---  Hier  ---

Orange Angels VU20 willen al hun EK-duels winnen

4 juli 2016 14:41:00
Voor de Orange Angels VU20 begint komende zaterdag (9 juli) het Europees Kampioenschap in de A-divisie. In de Portugese plaats Matosinhos gaan de Angels van 9 t/m 17 juli proberen om hun prestatie van 2015 te evenaren of zelfs te verbeteren. Vorig jaar won Oranje brons bij het EK, een historische medaille. Toch hoor je bondscoach Remy de Wit niet zeggen dat zijn ploeg kampioen van Europa wordt. "Ons doel is alle wedstrijden te winnen. We denken niet in de trand van: we moeten goud winnen. Gewoon alles winnen, maar wel duel voor duel."
De Wit zegt niet zo bezig te zijn met het brons van 2015. "Dat was een compleet andere wereld. Natuurlijk is een aantal speelsters van de bronzen ploeg er weer bij, maar er is wel het een en ander ten opzichte van vorig jaar veranderd. Fleur Kuijt bijvoorbeeld was toen niet altijd starter, nu wel, die heeft een hele andere rol. Eigenlijk is het een heel ander team, maar wel met een groot DNA van de ploeg van vorig jaar."
Op weg naar het EK speelde Nederland twee oefenduels tegen Duitsland (twee ruime zeges) en deed mee aan een sterk bezet toernooi in Spanje, waar gewonnen werd van regerend Europees kampioen Spanje en van Turkije. In het derde duel namen de Russinnen wraak op de Angels voor de verloren strijd om het brons bij het vorige EK. Afgelopen weekend speelden de VU20 Angels nog twee scrimmage duels tegende Nederlandse  A-selectie. Vrijdag verloor VU20 in Landsmeer van de senioren, zaterdag wonnen ze in de Apollohal. De Wit: "Resultaten in oefenduels zeggen me niet zoveel. Die Russinnen wilden heel graag van ons winnen. In het eerste kwart speelden we best aardig, maar je zag daarna dat zij er wel klaar mee waren en niet weer wilden verliezen. Tegen Spanje was de uitslag ook geflatteerd, maar dan onze kant op."

De Orange Angels VU20 pakten in 2015 brons bij het EK op Lanzarote.
De bondscoach zegt dat zijn selectie niet wegloopt voor de druk. "We willen alles winnen en dan kampioen worden. We zeggen allleen niet dat goud moet, we zeggen: we willen alles winnen. We bekijken het duel voor duel en dan kan het uitmonden in iets moois. Aan de andere kant: één off-day en je kan een medaille vergeten. Dat hebben we vorig jaar met de Orange Angels VU19 Angels wel gezien bij het WK. Bij het EK wordt nu van hetzelfde systeem gebruik gemaakt. Na de groepsfase ga je kruisen en wij zijn gepaard de groep met Rusland, België, Slowakije en Turkije, allemaal pittige teams. Verlies je dat duel, dan kun je niet meer voor de eerste acht plekken spelen. Voor ons is de vijfde dag dus D-Day. Na de eerste twee groepsduels tegen Letland en Frankrijk, volgt een rustdag. Daarna spelen we tegen Griekenland, meteen gevolgd door dat belangrijke plaatsingsduel dat je toernooi kan maken of breken."
Het draait er volgens De Wit om op die woensdag 13 juli heel goed te zijn. "Als we doen wat we met elkaar hebben afgesproken, zijn we goed. Wat fijn is om te zien, is dat onze nummers zeven t/m tien ook heel goed zijn. We kunnen heel diep in onze rotatie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet had verwacht. Je zag tegen Rusland, Spanje en afgelopen weekend tegen onze A-selectie dat de meiden die van de bank komen, heel goed mee doen. Die brengen hetzelfde. Dat schept vertrouwen."
De Wit heeft voor het EK de volgende twaalf speelsters geselecteerd:
4. Fleur Kuijt (Solar systemen-Grasshoppers), G / 1.77 meter
5. Laura Cornelius (Miami University, USA), PG / 1.73
6. Asa Kantebeen (CTO Amsterdam). G/F / 1.74
7. Myrthe den Heeten (CTO Amsterdam), PG / 1.71
8. Deborah Vos (CTO Amsterdam), F / 1.81
9. Esther Fokke (Lintex-Binnenland / CTO Amsterdam), SF / 1.85
10. Janis Ndiba Boonstra (Dozy Den Helder / CTO Amsterdam), PF / 1.82
11. Charlotte van Kleef (CTO Amsterdam), PF / 1.90
12. Melissa de Raat (Dozy Den Helder / CTO Amsterdam, G / 1.76
13. Anne van Vlijmen (CTO Amsterdam/FSA Yellow Blizzards), G / 1.70
14. Emese Hof (Miami University, USA), PF/C, 1.90
15. Laura Steggink (Jolly Jumpers), PF / 1.86
Het speelschema in de groepsfase ziet er als volgt uit:
Zaterdag 9 juli: Nederland - Letland, 17.15 uur *
Zondag 10 juli: Nederland - Frankrijk, 15.00 uur *
Dinsdag 12 jul: Nederland - Griekenland, 17.15 uur *
* aanvangstijd is locale tijd (het is in Portugal een uur vroeger)
Klik hier voor het complete speelschema op fiba.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten