vrijdag 8 juli 2016

DBL / DONAR GRONINGEN / NIEUWS / INTERVIEW: Tsjoe de Paula en Sean Cunningham Tekenen bij bij Donar & Interview: Voorzitter Kiel Vertrekt

Donar Groningen is in het seizoen 2016-2017 het eerste team dat vol aan de bak zal moeten - in de nieuwe Fiba Champions League. Als Kampioen, met het grootste budget in de DBL kan het ook gemakkelijker handelen, en dat gebeurt dus ook: inmiddels zijn er zeven spelers vastgelegd.

Ander nieuws Voorzitter Kiel vertrekt...

5 juli 2016 - Tjoe de Paula tekende vandaag een contract voor het seizoen 2016-2017. Afgelopen seizoen kwam hij eind februari bij de selectie en werd toen voor het eerst in zijn carrière landskampioen. De 35-jarige shooting guard is de achtste speler die onder contract staat voor het komende seizoen.

Sean Cun-ningham zal ook het volgend seizoen weer uitkomen voor Donar. De 29 jarige guard tekende vandaag een contract voor één seizoen.

4 juli 2016 -
Cunningham (29) speelde voor het eerst in het seizoen 2014-2015 voor Donar. In dat seizoen won hij met Donar de Supercup en de NBB beker. Het afgelopen seizoen kwam hij in oktober het team versterken waarmee hij in mei van dit jaar het landskampioenschap behaalde.

Cunningham is na Jason Dourisseau, Bas Veenstra, Chase Fieler, Lance Jeter, Tim Hoeve en Drago Pasalic de 7e speler die is gecontracteerd voor het seizoen 2016-2017.
PERSBERICHT Donar


De Voorzitter van Donar aan het woord. 7 juli 2016GERT KIEL LEGT VOORZITTERSHAMER DONAR NEER
Groningen, 8 juli 2016. De voorzitter van basketbalclub Donar uit Groningen, Gert Kiel, stopt per 1 september a.s. als bestuursvoorzitter. Kiel is sinds mei 2012 bestuurslid van Donar en heeft in december 2013 na het vertrek van de vorige voorzitter, Hans Haerkens, de functie van voorzitter op zich genomen.

Gevraagd naar de reden van zijn aanstaande vertrek zegt Kiel: “Er zijn meerdere redenen. Allereerst ben ik druk bezig met het starten van een eigen bedrijf, een startup op het gebied van arbodienstverlening en duurzame inzetbaarheid, en daar zal ik veel tijd en energie in gaan steken. De rol als voorzitter van een grote club als Donar is niet iets dat je er zo maar even bij doet, het is een functie die al je aandacht en veel tijd van je vraagt. Die tijd heb ik nu, en zeker straks, niet meer. Daarnaast denk ik dat dit het goede moment is om het stokje over te dragen aan een opvolger. We hebben de afgelopen jaren roerige tijden meegemaakt bij Donar en hebben de club in rustig vaarwater weten te loodsen. Ik zeg bewust ‘we’, want dat hebben we met zijn allen gedaan. Bestuur, maar ook en vooral de medewerkers en de vele vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor deze prachtige club. Op dit moment staan we er sportief, organisatorisch en financieel goed voor en worden in september een aantal commerciële en maatschappelijke projecten gelanceerd, een mooi moment voor mijn opvolger om een volgende stap te maken, want Donar heeft absoluut de ambitie om door te groeien”.

Kiel zal bij de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe basketbalseizoen officieel niet meer in functie zijn bij Donar, hij zal nog regelmatig op de tribune aanwezig zijn wanneer Donar speelt in MartiniPlaza. Kiel: “Absoluut! Deze sport, maar vooral deze club en de fantastische sfeer in MartiniPlaza heeft mijn hart gestolen. Ik zal straks als één van de vele fans gaan genieten van een prachtig avondje Donar; eerlijk gezegd verheug ik me daar nu al op”.

Donar is op zoek naar een vervanger voor de functie van bestuursvoorzitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten