dinsdag 9 februari 2016

BASKETBALL BIJ DE BUREN BASKETBALL BELGIE / FIBA EUROCUP: Oostende en Antwerp trekken naar Frankrijk

Originele bericht van 'sport.b' --- Hier ---


Oostende en Antwerp trekken naar Frankrijk

03.02.2016 | NIELS DIRKX


Belga


Landskampioen Oostende moet voor een plaats in de kwartfinales van de FIBA Europe Cup basketbal voor mannenteams voorbij het Franse Elan Chalon. De Antwerp Giants nemen het in hun achtste finale op tegen ASVEL Lyon-Villeurbanne.
Oostende gaf op de slotdag van de 'Round of 32' de groepswinst in poule Q uit handen en neemt het als runner-up op tegen de winnaar van groep R. Daarin is Chalon met nog één wedstrijd te spelen niet meer bij te benen. Op woensdag 17 februari moeten de troepen van coach Dario Gjergja afreizen naar Chalon-sur-Saône voor de eerste wedstrijd in hun best-of-three. Een week later vormt de Sleuyter Arena in Oostende het decor voor de terugwedstrijd. Een eventuele derde en beslissende partij wordt op 2 maart in Frankrijk afgewerkt. Chalon, momenteel zevende in de Franse basketbalcompetitie, krijgt als groepswinnaar het thuisvoordeel in de achtste finales.

De Giants eindigden op de tweede plek in groep P en nemen het in de achtste finales op tegen het FranseASVEL Lyon-Villeurbanne, groepswinnaar in groep O. Op 17 februari moet trainer Roel Moors met zijn spelers naar Villeurbanne, zeven dagen later ontvangen de Giants ASVEL in de Lotto Arena. De Franse nummer drie krijgt op 2 maart het thuisvoordeel als er nog een beslissing moet vallen.

Bergen-Henegouwen eindigde derde in groep T en is uitgeschakeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten