dinsdag 23 februari 2016

ORANGE ANGELS / BASKETBALL NATIONAAL TEAM VROUWEN / NAOMI HALMAN / NRC SPORT: 'Liefde is: elkaars voortand eruit slaan'

Originele bericht op NRC.nl   ---  Hier  ---

Liefde is: elkaars voortand eruit slaan


Tekst Arjen Fortuin Foto Bastiaan Heus | pagina 28 - 29
Nog een keer vliegen als een engel. Naomi Halman, de dertigjarige center van de Franse bekerwinnaar Lattes Montpellier, heeft haar zinnen gezet op succes met de Orange Angels, het Nederlands vrouwenbasketbalteam waar Halman met haar kracht en meer dan tien jaar internationale ervaring geldt als opperengel. Dezer dagen kunnen de vrouwen tegen Estland en Kroatië een grote stap zetten naar het Europees kampioenschap volgend jaar.
Verder zit Nederland in een poule met Frankrijk, dat met verschillende ploeggenoten van Halman speelt. Maar niet met Elodie Godin, een van de beste Franse basketbalsters die een paar jaar geleden afscheid nam van het nationale team. Daardoor lopen we stevige duels mis, afgaande op wat Halman een paar maanden geleden vertelde: „Op de training mogen Élo en ik niet tegenover elkaar spelen. Zó hard gaat het er aan toe. Een paar jaar terug, in Italië, heb ik er bij haar een voortand uitgeslagen. Niet expres, hoor.”
Wat dat is? Dat is nu liefde. Godin en Halman zijn vorig jaar getrouwd, waardoor we het nu hebben over Naomi Halman Godin. Dat klinkt precies zo goed als het is.
Dit artikel werd gepubliceerd in NRC Handelsblad op Zaterdag, 20 februari 2016, pagina 28 - 29
Geen opmerkingen:

Een reactie posten