vrijdag 26 februari 2016

BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE / BC OOSTENDE / FIBA EUROPCUP: 'Oostende sleept beslissende partij uit de brand tegen Chalon'


Originele bericht - en meer basketball in België en daarbuiten - op 'de Morgen.be':   ---  Hier  ---

Oostende sleept beslissende partij uit de brand tegen Chalon

 1©Twitter
Landskampioen Oostende heeft zijn tweede wedstrijd in de achtste finales (best-of-three) van de FIBA Europe Cup basketbal voor mannenploegen winnend afgesloten. De kustploeg haalde het op eigen veld met 91-80 (rust 42-41) van het Franse Elan Chalon en brengt de stand in de serie op 1-1. Wie op woensdag 2 maart het derde en beslissende duel in Frankrijk wint, stoot door naar de kwartfinales.
Oostende was in duel één van vorige week tegen een 84-71 nederlaag aangelopen bij Elan Chalon en stond dus met de rug tegen de muur. In de eigen Sleuyter Arena deed de landskampioen het echter uitstekend. Bij rust leidde Oostende met één puntje verschil, uiteindelijk werd - mede dankzij een sterk laatste kwart - met 91-80 gewonnen. Bij de thuisploeg was de Amerikaan Kyle Gibson met zeventien punten het best bij schot.

De winnaar van duel drie krijgt in de kwartfinales het gezelschap van de Antwerp Giants, zij verzekerden zich gisteren al van een ticket voor de laatste acht. In de terugwedstrijd van hun achtste finale namen de Giants in de Lotto Arena met 88-78 de maat van het Franse Villeurbanne. De heenwedstrijd had Antwerp vorige week al met 67-74 gewonnen.

Om een plaats in de halve finales neemt Antwerp het op tegen de winnaar van de partij tussen het Italiaanse Varese en het Turkse Royal Hali Gaziantep. Varese won de heenmatch met 82-81, de Turken haalden het in de terugmatch met 76-60. Duel drie wordt op 2 maart in Italië gespeeld. In 2001 plaatste Antwerp zich voor de kwartfinales van de Saporta Cup, in 2010 voor de kwartfinales van de Eurochallenge. Beide keren eindigde het in dat stadium.Geen opmerkingen:

Een reactie posten