dinsdag 23 februari 2016

BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE: Antwerp Giants kan vanavond Geschiedenis Schrijven

Overgenomen van Nieuwsblad.be, originele bericht   ---  Hier  ---

FIBA EUROPE CUP-LAST 16

Antwerp Giants kunnen vanavond clubgeschiedenis schrijven

Antwerp Giants kunnen vanavond clubgeschiedenis schrijven
Foto: was

Antwerp Giants kan vanavond Europese clubgeschiedenis schrijven. De havenploeg kan mits winst tegen het Franse ASVEL Villeurbanne zich in de Lotto Arena kwalificeren voor de Final 8 van de FIBA Europe Cup.
Port of Antwerp Giants kent een schitterende Europese campagne. De ploeg van coach Roel Moors won 11 van de 13 wedstrijden en flirt met een stek in de Final 8 van de FIBA Europe Cup. Vorige week stuntte het immers in Frankrijk en tegen het team van voorzitter/eigenaar Tony Parker.
Als Kwame Vaughn en zijn ploegmaats vanavond bevestigen is de kwalificatie een feit. Bij een nederlaag volgt een derde en beslissende wedstrijd volgende week dinsdag 1 maart opnieuw in Villeurbanne. "We hebben een uitgelezen kans om ons te plaatsen voor een Europese kwartfinale. Net als vorige week zullen we weer defensief tot het uiterste moeten gaan. ASVEL heeft niet alleen een veel groter budget, het zal na het thuisverlies met een revanche willen uitpakken. Vorige week hebben ze ons onderschat, vanavond zal dat zeker niet het geval zijn," beseft coach Roel Moors van de Giants.
Het zou in de twintigjarige clubgeschiedenis en na 2001 (Saporta Cup) en 2010 (Eurochallenge) de derde Europese kwartfinale voor de Antwerpse club zijn. ASVEL Villeurbanne, met onder meer de Australiër David Andersen (2m13, driemaal winnaar Euroleague) en Darryl Watkins (2m11, ex-Charleroi), is met 17 titels recordhouder in Frankrijk. (cpm)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten