maandag 1 februari 2016

NBB BASKETBALL NEDERLAND / AWARD NOMINATIES: 'Meld kandidaten aan voor de Rob Verheuvel Award tot 1 maart' (Rolstoelbasketball)


Uit: NBB Basketball-info

Meld kandidaten aan voor de Rob Verheuvel Award tot 1 maart

Dit jaar zal de Rob Verheuvel Award alweer voor de veertiende maal worden uitgereikt. Graag willen wij daar weer uw aandacht voor vragen. Kent u een persoon (vrouw/man) die naar uw mening voor deze prijs in aanmerking komt? Draag hem/haar dan voor! U kunt dit doen door vóór 1 maart 2015 een mail te sturen naar yvonne.baudo@basketball.nl.
Met de Rob Verheuvel Award sluit de NBB aan bij de vele “awards” die nationaal en internationaal zijn ingesteld als beloning voor die mensen die zich op de een of andere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor het rolstoelbasketball.
De naamgeving van de prijs vormt een eerbetoon aan Rob Verheuvel die in de periode tussen 1972 en 2002 gedurende 25 jaar bondscoach was van het Nederlands Rolstoelbasketball Team (heren) en tijdens zeven Olympische Spelen vier zilveren en één gouden medaille behaalde met zijn team. Rob Verheuvel was zelf in 2003 de eerste winnaar van de onderscheiding met zijn eigen naam.
Wij zijn van mening dat de kandidaten vooral gezocht moeten worden in de grote groep vrijwilligers die in het rolstoelbasketball een actieve rol spelen of gespeeld hebben. De “Rob Verheuvel Award” beloont namelijk niet alleen de uiteindelijke winnaar, maar ook al die andere vrijwilligers (trainers, coaches, scheidsrechters, bestuurders, juryleden etc.) zonder wie het rolstoelbasketball in Nederland niet zou kunnen bestaan.
De prijs zal worden uitgereikt tijdens de rust van de Rolstoel Bekerfinale. Omdat deze nog niet vast staat wordt u daar op een later tijdstip over geïnformeerd.  Vorig jaar ontving Luc Vergoossen de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten voor de rolstoelsport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten