dinsdag 9 februari 2016

MOOIE INITIATIEVEN / GOEDE DOEL/VOORBEELD / VLUCHTELINGEN KINDEREN: Auteurs ter gelegenheid van het Jaar van het Boek 2016, Benefiet Voor Vluchtelingen-KinderenBENEFIET 9 FEBRUARI

11 januari 2016
Onder de titel Een nieuw hoofdstuk wordt op dinsdag 9 februari een grote literaire benefietavond gehouden voor vluchtelingenkinderen. Vele auteurs hebben zich hierbij aangesloten en treden die avond belangeloos op in een uniek programma dat in en samen met de Stadsschouwburg Amsterdam wordt georganiseerd.

Programma

Tijdens het programma belichten schrijvers en dichters de verschillende stadia van een reis: het land van herkomst, de reis zelf, de aankomst en het vinden van een nieuw bestaan. Op het podium staan Dimitri Verhulst, Connie Palmen, Tommy Wieringa, Jelle Brandt Corstius, Kader Abdolah, Griet Op de Beeck, Ronald Giphart, Christine Otten, Thomas Heerma van Voss, Daan Heerma van Voss, Maartje Wortel, Franca Treur, Renate Dorrestein, Anne Vegter, Esther Gerritsen, Kira Wuck, Mano Bouzamour, Anna Woltz en Jan Paul Schutten. De avond wordt gepresenteerd door Hanneke Groenteman en er is muziek van Wende, Corrie van Binsbergen en Anne Soldaat. Ook vindt er een literaire loterij met Ruben Nicolai plaats, waar unieke items te winnen zijn, zoals kaarten voor het Boekenbal! De opbrengsten uit de kaartverkoop en loterij gaan volledig naar My Book Buddy.
In de rondgang van de Stadsschouwburg zal de fototentoonstelling Ver van huis te zien zijn. In deze tentoonstelling belicht fotograaf Jaco Klamer kinderen op de vlucht.

Het goede doel: My Book Buddy

De opbrengsten van de avond gaan naar My Book Buddy. Dit project voorziet alle kinderen in AZC’s van een eigen prentenwoordenboek Nederlands. Daarnaast voorziet My Book Buddy, in aanvulling op de activiteiten van openbare bibliotheken, AZC-scholen van boekenkasten met geschikte leesboeken.​ In dit project wordt niet ingegaan op de oorzaken en gevolgen van het vluchtelingenvraagstuk, dat vele nuances kent. Het richt zich op een groep kwetsbare kinderen die de huidige crisis niet heeft veroorzaakt, maar er wel door wordt geraakt.

Meer informatie 

Datum: Dinsdag 9 februari, 20.00 – 23.30 uur
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam, Leidseplein 26
Tickets: kaarten à €50, €35 (uitverkocht) of €25 (laatste kaarten) zijn verkrijgbaar via de ticketshop van Stadsschouwburg Amsterdam.

Speciaal arrangement

Naast de reguliere kaarten is er ook een speciaal arrangement verkrijgbaar. Dit arrangement bevat naast eersterangskaarten een exclusieve voorontvangst in de Koninklijke Foyer, een meet en greet met de deelnemende auteurs en naamsvermelding op de avond zelf en in de communicatie rondom de benefietavond. Een arrangement kost €1500,- voor tien personen of €750,- voor vijf personen.
De volledige opbrengsten gaan naar My Book Buddy. Deze stichting heeft bij de Belastingdienst een ANBI status (algemeen nut beogende instelling). Bijdragen kunnen afgetrokken worden van de inkomsten- of vennootschapsbelasting, dan wel vrijgesteld worden van schenking- of successierechten.
Meer informatie over dit arrangement? Neem contact met Desiree van der Zander van Stichting Lezen, via dvanderzander@lezen.nl, 020 623 05 6606 41 42 02 84.

2016 Jaar van het Boek

Het benefiet wordt georganiseerd door de Leescoalitie in het kader van 2016 Jaar van het Boek. Doel van dit jaar is om boeken dichterbij iedereen te brengen: bij jong en oud, rijk en arm, laaggeletterd en boekenwurm, bij hen die al generaties lang hier wonen en bij nieuwkomers. Taal en lezen als basisvaardigheden kunnen gevluchte kinderen op weg helpen in een nieuwe samenleving. Beschikbare en aantrekkelijke boeken helpen bij de taalontwikkeling, bieden inspiratie en (voor)leesplezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten