dinsdag 23 februari 2016

ORANGE ANGELS / BASKETBALL NATIONAAL TEAM VROUWEN / FIBA EUROBASKET 2017: Wedstrijd tegen Estland Gewonnen


(Deels) overgenomen van iBasketball.nl

Belangrijke overwinning Oranje

Nederland heeft een zeer belangrijke overwinning behaald in Estland. Na een spannende slotfase waren de Orange Angels net te sterk voor de thuisploeg met 63-66. De overwinning van Frankrijk tegen Kroatië (79-70) kwam daarna ook heerlijk binnen bij Oranje. Een overwinning op Kroatië is voldoende voor de tweede plaats in de groep.
‘We beginnen geweldig aan de wedstrijd’
Nederland heeft de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Estland nipt gewonnen. Na een geweldig eerste kwart zakten de Orange Angels zaterdagmiddag ver weg, maar net niet door het ijs. Het lukte de gastvrouwen echter niet in de slotminuten over Oranje heen te komen, mede door een driepunter van Maaike Klein. Kourtney Treffers behaalde de mooiste rapportcijfers van de equipe van Remy de Wit: 13 punten en maar liefst 17 rebounds, een dikke double-double. Het werd 63-66.  Bondscoach Remy de Wit vindt wel dat de Orange Angels straks in en tegen Kroatië uit een heel ander vaatje moeten tappen.
De Wit is er de man niet naar om tijdens een EK-kwalificatiereeks euforisch te doen over een kostbare uitoverwinning. Zeker niet als de Orange Angels zo hebben gespeeld als tegen Estland. “Natuurlijk is het leuk dat we hier in Tallinn winnen. Maar ik ben niet blij met de manier waarop we hebben gespeeld. In het begin waren we heel scherp, waardoor we snel uitliepen naar 23-14. In het eerste kwart hebben we goed, gestructureerd basketball laten zien. Daarna hebben we onze kop verloren.”
Bij rust was het nog maar 34-36 voor het Nederlands vrouwenbasketballteam. Het was toen al duidelijk dat de laatste twee kwarten zeer penibel zouden worden. “Estland ging steeds fysieker spelen. Daar anticipeerden wij onvoldoende op. Sterker nog, we namen diverse domme beslissingen. We laten hen tien aanvalsrebounds pakken, waaruit ze heel wat punten scoren”, aldus De Wit.
Het hele artikel lees je    ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten