donderdag 18 februari 2016

BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE / FIBA EUROPE CUP / BC OOSTENDE - ANTWERP GIANTS: Antwerp Wint & BCO Verliest in Frankrijk


Originele bericht 'nieuwsblad.be'  ---  Hier  ---

Europese zege voor Antwerp Giants, Oostende verliest

Europese zege voor Antwerp Giants, Oostende verliest
Foto: BELGA
De Antwerp Giants hebben dinsdagavond een uitstekende zaak gedaan in de eerste wedstrijd (best-of-three) van de achtste finales van de FIBA Europe Cup basketbal voor mannenteams. De Giants gingen met 67-74 winnen bij het Franse ASVEL Villeurbanne. Landskampioen Oostende deed het minder goed en verloor met 84-71 bij het FRanse Elan Chalon.
Oostende en de Giants eindigden als runner-up in de ‘Round of 32’ en werden in de achtste finales allebei aan Franse clubs gekoppeld. ASVEL Villeurbanne, momenteel zevende in de Franse hoogste klasse, had meteen zijn handen vol met de Giants en was op eigen terrein op achtervolgen aangewezen. Bij rust stonden de Sinjoren 27-39 voor, na het laatste fluitsignaal stonden de 67-74 eindcijfers op de tabellen. Voor de Giants werd de Amerikaan Mikhael McKinney topschutter met zestien punten. Volgende week dinsdag 23 februari is het tweede duel in de Lotto Arena, bij winst heeft Antwerp een ticket voor de kwartfinales beet. Een eventueel derde partij is op 1 maart opnieuw in Villeurbanne.
Landskampioen Oostende deed het minder goed en bleek niet opgewassen tegen Elan Chalon. De kustploeg stond vrijwel voortdurend op achterstand en stond bij rust al 40-31 in het krijt. In het laatste kwart kon BCO nog wat van zijn achterstand wegknabbelen, maar uiteindelijk werd met dertien punten verschil verloren (84-71). Bij de bezoekers was Belgian Lion Pierre-Antoine Gillet het best bij schot (11 punten), bij de thuisploeg stond er geen maat op de Amerikanen John Robertson (22 ptn) en Devin Booker (20). Duel twee wordt op 24 februari in Oostende gespeeld, een eventuele derde partij is voor 2 maart in Chalon.Geen opmerkingen:

Een reactie posten