donderdag 11 februari 2016

BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE / VROUWEN / NIEUWS: 'Ann Wauters mag vertrekken: Europees avontuur Braine afgelopen'

Dit is toch een bericht dat je in de professionele mannensport niet snel tegen zou komen; Ann Wauters, de Belgische Superster Basketballster, - aan het 'uitspelen' van haar carrière toe in eigen land - gaat nog even een paar maanden 'cashen' bij een club waar ze eerder al speelde - Galatasaray in Turkije -, ze wachtte wel tot haar huidige (en toekomstige club, ze komt namelijk volgende zomer weer terug) club Castors Braine... Je kunt het haar trouwens niet misgunnen...

Ann Wauters mag vertrekken: Europees avontuur Braine afgelopen


Van Nieuwsblad.be originele bedricht   ---  Hier  ---


Ann Wauters mag vertrekken: Europees avontuur Braine afgelopen
Foto: Castors Braine
Het Europees avontuur zit er voor Braine na de groepsfase van de Euroleague op. De Belgische kampioen, vorig jaar nog runner-up in de Eurocup, eindigde op de zevende plaats in groep B. De eerste vier plaatsten zich voor de kwartfinales, de vijfde en de zesde mochten door in de kwartfinales van de Eurocup.
Braine sloot woensdag nog af met een knappe 63-70 zege bij het Russische Orenburg, maar moest dan de resultaten van de andere groepswedstrijden afwachten. Die draaiden niet in het voordeel van de club uit Eigenbrakel uit. Het Franse Bourges nam met 68-47 de maat van het Spaanse Girona en het Turkse Agüspor verloor met slechts twee puntjes verschil, 66-68, van het Poolse Wisla Krakau. Agü en Braine eindigden allebei met 19 punten en speelden in hun onderling duel gelijk (60-56 in Turkije, 68-64 in België). Het is Agü dat dankzij een beter puntensaldo als zesde naar de Eurocup mag.
Ann Wauters schitterde als vanouds in wat haar (voorlopig) laatste match voor Braine was. De 35-jarige Oost-Vlaamse, die voor haar vertrek naar Galatasaray staat, liet 23 punten en 6 rebounds optekenen. De Amerikaanse Celeste Trahan-Davis had met 17 punten en 6 rebounds eveneens een belangrijk aandeel in de zege.
Groep B:
Orenburg (Rus) - Castors Braine (Bel) 63-70 (rust: 35-35)
Kwarts: 19-20, 16-15, 20-19, 8-16
Braine (24/41 2pts, 3/12 3pts, 13/14 vrijworpen, 32 rebounds): Allemand 2, Mestdagh, Key 4, Trahan-Davis 17 (6 rbds), Carpréaux 6 (6 assists), Anderson 6 (2x3), Spencer 10, Wauters 23 (1x3, 5 rbds), Grzesinski, Linskens 2
Geen opmerkingen:

Een reactie posten