woensdag 21 september 2016

BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE / BCO / SAMENWERKING BASKETBALL/VOETBAL: 'De Sleuyter Arena wordt na tien jaar de Versluys Dôme' - 'Oostende is in 2017 Europese sportstad'


Artikel overgenomen van Sporza.be, meer Basketball van Sporza, originele artikel   ---  Hier  ---


KV Oostende en BC Oostende gaan samenwerken: "Call for Europe"

VR 16/09/2016 - 17:56Er waait een serieuze nieuwe sportieve wind door Oostende. Nadat twee maanden geleden voetbalclub KVO de Versluys Arena geopend had, opende basketbalclub BCO vandaag wat verderop de Versluys Dôme. Dat is de nieuwe naam voor de Sleuyter Arena. De twee teams uit de kuststad gaan ook de krachten bundelen.
Bouwgroep Versluys zet zo naast het voetbal ook zijn schouders onder het basketbal in Oostende: "Wij willen onze maatschappelijke rol als nummer 1 sportambassadeur van Oostende hiermee verstevigen. Onze partnerships met BC Oostende en KV Oostende zijn complementair", zegt CEO Bart Versluys.
De basket- en voetbalploeg gaan ook de krachten bundelen. Ze gaan samen commerciële acties uitwerken. "We gaan samen op pad om pakketten aan te bieden, zodat mensen niet meer hoeven te kiezen tussen onze clubs", zegt Patrick Orlans van KVO.
Een eerste concreet project wordt "Call for Europe", waarmee de teams hun Europese ambities willen onderstrepen. "Oostende is in 2017 Europese sportstad. het is daarom een uitstekend signaal dat de twee clubs gaan samenwerken. Dit is een primeur voor het Belgische sportlandschap", zegt burgemeester Johan Vande Lanotte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten