dinsdag 6 september 2016

DBL NIEUWS / BSW WEERT / HISTORIE HENK KONING TiNBB / TOEKOMST & TALENT-ONTWIKKELING BPL / MOOIE INITIATIEVEN: 'Veel bekende gezichten bij BSW'

BSW Weert heeft al een hele tijd meerdere gezichten: aan de ene kant een voor het Nederlandse Basketball oeroude club die al zowat een eeuw aaneengesloten op het hoogste niveau speelt -en dat in niet eens al te vroeger tijden ook nog eens zeer succesvol deed, en aan de andere kant de laatste jaren wat betreft speelniveau een team dat vooral speelde om niet laatste te worden in de DBL.

Dat succes vroeger was meestal gestoeld op enkele hele goede Nederlanders, 'het Beste dat het Zuid-Oosten van Nederland/dan wel Limburg' te bieden had op Basketball-gebied, en hele goede Amerikanen -soms echte Super-spelers- gescout en gerekruteerd door 'Good Old Henk Koning' -die ik bij deze vanwege zijn verdiensten voor het Nederlandse Basketball, en voor het Noord-Limburgse in het bijzonder- wil toevoegen aan mijn Galerij van Toppers in het NEderlandse Basketball (TiNBB). Maar zelf spelers opleiden en die dan inpassen en de laatste stap naar de Top te laten maken was nooit BSW's forte...

Wat betreft die eerste stap -het zelf opleiden- veranderde er heel veel in het Limburgse met het opzetten van en uitbouwen van de BPL-Academie -'Basketball Promotie Limburg'. Uit pure financiële armoede werd de component -veelal heel jonge- spelers van de BPL/het Zuid-Oosten van Nederland de laatste jaren steeds groter. Maar helemaal van harte leek dat bij de 'Oude Garde' nog niet te gaan -ik schrijf dit zonder echt van alle details, en ins-en-outs van wat er zich in en rond Weert afspeelde, te kennen...

Maar nu is het roer dus definitief om -wederom, als ik het goed begrepen heb; 'de Nederlandse Jeugd heeft de Toekomst', ook in Weert, waar de nieuwe garde het op alle fronten heeft overgenomen van 'the Old Soldiers that never seemed to die...' -in figuurlijke zin dan, want ik hoop dat Henk Koning c.s. nog vele jaren bij ons zullen blijven, en ook dat ook zij kunnen gaan genieten van de jonge spelers die zich op de BPL en bij BSW Weert ontwikkelen, en hopelijk ook de 'Gouden Tijden van Weleer' nog eens zullen doen herleven.

Hieronder een post van Martin Hoekstra op de DBL-site over de invullen van team en staf van BSW Weert.Originele bericht van Martin Hoekstra op de DBL-site --- Hier ---


Veel bekende gezichten bij BSW

WEERT, 28 augustus 2016 - BSW is blij bijna de gehele selectie te kunnen behouden. Het hechte team maakte vooral de tweede helft van het vorige seizoen veel progressie. De Limburgse club is ervan overtuigd dat deze stijgende lijn komend seizoen kan worden doorgezet.

Naast Kasper Averink is Matthew van Tongeren nieuw in de selectie. Van Tongeren heeft vorig jaar al meegedaan in de voorbereiding van BSW, maar om budgettaire reden is het daarbij gebleven. BSW ziet grote mogelijkheden voor Van Tongeren. Vandaar dat de club blij is hem dit jaar wél te kunnen contracteren. De grote forward kan goed rebounden, heeft een goed schot in huis en kan zo nodig ook op 4 spelen. Deze speler, met al de nodige eredivisie ervaring bij Matrixx, is een prima toevoeging aan het jonge team. Hij zal een absolute meerwaarde zijn.

Daan Rosenmuller, de Rookie of the Year 2014-2015, zet ook zijn sportieve loopbaan voort in Weert. De zeer rustig ogende en spelende guard/forward laat zich niet gek maken. Daan heeft overzicht en een goede drive naar de basket. Deze linkshandige speler zal ook het komend seizoen zijn visitekaartjes uitdelen.

Atleet pur sang Akeel Eduardo zal ook komend jaar seizoen weer in Sporthal Boshoven te bewonderen zijn. Een echte defender met een fenomenale sprongkracht. Fijn om zo’n speler er bij te hebben. Eduardo kan zeer goed rebounden en ook zijn acties naar het bord leveren direct gevaar op in de vijandelijke bucket. BSW is blij dat ook Eduardo zich weer een seizoen verbonden heeft aan de club.

Rens van Ravensteijn kwam vorig jaar als rookie binnen, maar al snel was duidelijk dat deze forward een dodelijke driepunter in huis had. Van Ravensteijn is erg leergierig en wil zich constant verbeteren. Hij zal het komende seizoen ook gaan werken aan zijn reboundkracht en zijn penetraties naar het bord, waardoor hij een nog completere basketballer gaat worden.

Roel Aarts had het het afgelopen seizoen moeilijk en moest vaak op voor hem onwennige posities spelen, waardoor hij helaas niet helemaal tot zijn recht kwam. Deze center/forward, met een grote wingspan, zal het komend seizoen beter tot zijn recht gaan komen. Hij kan goed rebounden en is voor zijn lengte zeer atletisch. Een echte meerwaarde voor het team.

Dyon Halman kwam in 2015 over van Den Helder Kings, waar hij een 'figurantenrol' mocht vervullen, en heeft in zijn eerste jaar bij BSW de plankenkoorts echt van zich afgeschud. Deze jonge center scoort tegen een hoog percentage en kan zeer goed rebounden. Het einde van zijn mogelijkheden is nog lang niet in zicht. Halman kan zich komend seizoen nog beter profileren. BSW is blij dat Halman dit seizoen ook weer voor Weert heeft gekozen, waar hij met veel speeltijd steeds belangrijker kan worden.

Joost Padberg is inmiddels een vaste waarde in Weert. Deze powerforward, die al jaren ervaring heeft op eredivisieniveau, zal steeds belangrijker gaan worden voor het team. Hij kan goed penetreren naar de basket, is een goede verdediger en rebounder. Hij kan dicht bij het bord scoren, maar heeft ook een aardige driepunter in huis. Daarnaast heeft hij natuurlijk leiderschap, waarmee hij het team mogelijk ver kan brengen. Waarschijnlijk zal Padberg ergens begin december gaan instromen in het team. Hij revalideert momenteel van een gescheurde achillespees, waar hij in maart aan geopereerd is.

BSW hoopt op termijn nog extra versterking onder het bord toe te kunnen voegen, maar de financiën laten dat op dit moment nog niet toe. Daarnaast wordt er op korte termijn meer bekend over de coach. Om organisatorische redenen laat dit nog heel even op zich wachten. Het team begint morgen met trainen, mogelijk onder leiding van de assistent-coach, die ook op korte termijn bekend gemaakt wordt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten