dinsdag 13 september 2016

DBL TEAMS IN OEFEN-TOERNOOIEN: Landstede Zwolle Wint David Cup & Donar Groningen Tweede in Duitsland

Overgenomen van de site van Landstede Zwolle Basketball:

Landstede Basketbal winnaar David Cup
Gepubliceerd op zondag 11 september 2016 om 21:14
Landstede Basketbal heeft zondagmiddag de David Cup op haar naam gezet. De Zwolse basketballers namen het in de eindstrijd van het toernooi in Meppel op tegen Aris Leeuwarden en waren uiteindelijk veel te sterk. Bij rust stond de formatie al met 37-30 voor, waarna het verschil in het derde en vierde kwart verder werd uitgebreid: 84-58.
De Zwollenaren begonnen zaterdag aan de David Cup in Meppel en deden dat tegen ZZ Leiden. Die wedstrijd werd op zeer eenvoudige wijze gewonnen, waardoor de ploeg zich zondag meldde voor de finale. Daarin trof het Aris Leeuwarden. In het eerste en tweede kwart schoten beide ploegen met scherp, al deed Landstede dat iets beter. Met 37-30 werd er al een klein gaatje geslagen en dat bleek de opmaat naar meer. In het derde kwart liep Landstede nog verder weg en na vier kwarten stond er een klinkende 84-58 overwinning op het bord. De toernooiwinst daar en het beeld dus voorlopig in Zwolse handen.

Bericht van de DBL-site:

Donar onderuit in de finale

ROSTOCK, 11 september 2016 – Donar is er niet in geslaagd om het toernooi in Rostock te winnen. De Groningse formatie sloot het derde kwart nog met een 56-55 voorsprong af, maar zag in de laatste periode Hamburg Towers met de 68-74 zege aan de haal gaan. BIj rust was het 39-39.