donderdag 22 september 2016

BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE / NIEUWS: 'Vijf nieuwigheden in nieuwe competitie'

Gazet van Antwerpen Kempen, 20 Sep 2016

De profliga van het basketbal gaf op een persconferentie het startschot van het nieuwe seizoen. De eerste klasse bij de mannen heet voortaan de EuroMillions Basketball League. De campagne gaat zaterdag officieus van start met de Supercup tussen Oostende en Antwerp Giants.

1. Scheidsrechters deeltijds medewerker
De EuroMillions League investeert in het scheidsrechterskorps. Vanaf dit seizoen worden de referees van de eerste klasse deeltijds medewerker. Serge De Coster, Johny Jacobs en Bert Coussement zullen hen bovendien evalueren, begeleiden, scouten en opleiden.

2. Tien ploegen en dubbele speelronde
De EuroMillions League wordt gespeeld met tien ploegen en een dubbele speelronde en dus met 36 wedstrijden. De eerste acht van de reguliere fase zijn zeker van de playoffs. De kwartfinales worden betwist in een best of three, de halve finale en de finale in een best of five.

3. Zes ploegen spelen Europees
Brussels kreeg vorige week een wildcard voor de FIBA Europe Cup. Daardoor spelen komend seizoen zes Belgische ploegen Europees: Oostende en Charleroi in de Champions League en Limburg United, Antwerp Giants, Bergen en dus Brussels in de FIBA Europe Cup.

4. Bpost SuperCup en Bpost Cup
De Pro Basketball League doet het commercieel goed. Na Orange, ook sponsor van de Belgian Lions en Cats, werd Bpost als nieuwe partner voorgesteld. Vanaf nu is het de Bpost Supercup en Bpost Cup (Beker van België).

5. Op termijn naar twaalf ploegen
Na het afhaken van Pepinster verloopt de campagne 2016-17 met tien ploegen. “Op termijn willen we naar twaalf gezonde clubs”, zei Arthur Goethals, voorzitter van de profliga. “We hebben zeven blindspots op de Belgische basketballandkaart. We hopen in de nabije toekomst twee nieuwe clubs (Gent en Luxemburg?, red.) in de EuroMillions Basketball League te kunnen presenteren.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten