zaterdag 10 september 2016

ORANJE BASKETBALL / ORANGE LIONS @OOSTENRIJK: Nederland wint weer: 61-75! Duitsland Verliest na 3x OT @Denemarken 106-102! - 'Belangrijker dan hoe je een wedstrijd start, is hoe je hem Finisht..!

Jesse Voorn speelde uitstekend! Foto, NBB
Ondanks dat er best wel tegenslag kwam -Mohamed Kherazi er al uit voor minstens twee wedstrijden, Arvin Slagter nu al snel eruit met een verrekte knie- was bij onze Orange Lions weer hetzelfde vertrouwen van 'Wij weten wat we moeten doen, we weten dat we kunnen winnen, sterker zijn...' dat ook al steeds zichtbaarder werd in Denemarken vorige week zaterdag, en afgelopen woensdag in Duitsland. Nederland is het beste team in een Groep-B waar iedereen er voetstoots vanuit ging dat Duitsland niet te kloppen zou zijn. Dat zijn ze dus wel! Kijk niet gek op als ook Oostenrijk a.s. woensdag wint in Duitsland...

Nederland moet nu eerst tegen Denemarken -GEEN Walkover! Ik zeg het nog maar eens; de winst tegen Duitsland bewijst dat- in een hopelijk uitpuilende, en hete, kolkende zaal op vier overwinningen komen. Dat is niet bij voorbaat genoeg voor Kwalificatie voor EuroBasket 2017. Dus Nederland moet die wedstrijd winnen, en dat kan ook als de ploeg doorgaat op de manier waarop ze bezig is. Maar ieder team heeft steun van het thuispubliek nodig! Dus kom, neem trommels, ratels en handclappers mee, en vooral: steun het team vocaal, er gaat niet boven een massa joelend, opjuinend en huilend thuispubliek...

En dan? Nou dat moeten we nog even afwachten, maar het ziet er naar uit dat die laatste thuiswedstrijd tegen Duitsland hoe dan ook belangrijk zal zijn.

Een echte Nederland vs. Duitsland dus! Met een goede kans op Winst; wie wil daar niet bij zijn en zijn/haar steun luid en duidelijk laten horen?!?

Een noot bij de wedstrijden tot nu toe: het lijkt wel of dit Oranje de tegenstander in het eerste kwaart nog een beetje het gevoel wil geven dat Nederland te pakken is -zo op het eerste gezicht wordt er in die periode steeds best aardig gespeeld- om daarna de duimschroeven steeds verder aan te draaien. En nog belangrijker dan goed beginnen, is dus goed eindigen! En dat doen de Orange Lions dus elke keer, al kwam de finale push thuis tegen Oostenrijk dus net iets te laat; een kwestie van 'fine-tuning'?


AART DEKKER

Veel meer over de wedstrijd: de stream van de wedstrijd, interviews, etc,    ---  Hier   ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten