dinsdag 6 september 2016

FIBA EUROPE 3x3 STREETBALL/ ORANJE MANNEN: 'Historische bronzen medailles voor 3x3 basketballers'

Goh, voor iemand als ik -die toch mede aan de bakermat van het georganiseerde 3x3-basketball heeft gestaan- is het onderstaande nieuws toch wel spectaculair! Voor de DBL misschien wel een extra probleem; Eredivisie-waardige spelers hebben er nog een carriere-perspectief bij...

Petje af voor de mannen!Historische bronzen medailles voor 3x3 basketballers

Nederlandse mannen schrijven geschiedenis bij EK in Roemenië

Nieuwegein, maandag 5 september 2016
De Nederlandse 3x3 basketballers hebben bij hetEuropees Kampioenschap in de Romeense stad Boekarest geschiedenis geschreven. De Orange Lions waren zondag in de strijd om de derde plaats met 22-16 te sterk voor Rusland en veroverden zo het brons, het eerste eremetaal ooit voor een Nederlandse mannenploeg op een groot internationaal 3x3 evenement. Schutter Joey Schelvis maakte het Nederlandse feestje compleet door de Shoot-Out Contest op zijn naam te schrijven.
In de groepsfase was Nederland op zaterdag te sterk voor Tsjechië en Polen, waardoor een plek in de kwartfinales werd veilig gesteld. Daarin stond Oranje zondag tegenover Italië. In een spannend duel ging de zege met 20-18 naar Joey Schelvis Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren en debutant Matthew van Tongeren. Het Nederlandse kwartet was in de halve finale niet opgewassen tegen Servië (21-12), maar bleek het beste voor het laatste te hebben bewaard. In de strijd om het brons won Oranje met 22-16 van Rusland. Het goud ging naar Slovenië, dat in de finale Servië de baas bleef. Bij de vrouwen ging de titel naar Hongarije. Joey Schelvis etaleerde zijn schutterskunsten bij de Shoot-Out Contest. door in de finale de Roemeen Angel Santana te verslaan. Hij had drie seconden minder nodig voor zijn score van elf dan Santana.
Nederland spreekt inmiddels internationaal een aardig woordje mee in het snel groeiende 3x3 basketball. In 2015 werd de Nederlandse Basketball Bond door de internationale bond FIBA uitgeroepen tot Most Active Federation wereldwijd, een mooie blijk van waardering voor het vele werk dat de NBB  op het gebied van 3x3 basketball verzet. Nu is daar ook sportief succes bij de mannen bijgekomen. Bij de vrouwen won Nederland twee jaar geleden al zilver bij de Jeugd Olympische Spelen in China.


Joey Schelvis beste schutter EUROPA!! 🏀

Geen opmerkingen:

Een reactie posten