maandag 3 juli 2017

VAN TTD(1993) TOT 2017: 3x3 SUCCES / NBB - ORANJE BASKETBALL MU18 / EVEN NADENKEN / ANALYSE / PROMO VIDEOCLIP: 'Zilver voor Orange Lions MU18 bij WK 3x3 voor U18-teams in China

Een keer succes kan je afdoen als 'Toeval', bij twee keer wordt dat al wat moeilijker, maar als het nog vaker gebeurt dan zal je toch minstens met een doorwrochte analyse moeten komen als je wilt stellen dat 'iets toeval', '...dan wel geluk is', en niet het resultaat van iets dat tenminste wat weg heeft van beleid...

En dat lijkt dus nu het geval bij de Nederlandse successen op het nieuwe Olympische Onderdeel 3x3 Basketball!

Deze keer zijn het -in navolging tot de Mannen enkele weken geleden in Nantes, Frankrijk, die Zilver Wonnen, en de Vrouwen die Vierde werden- de MU18 die met Zilveren Plakken om de nek thuis zullen komen, uit China deze keer!

Bestendig?

Dat moeten we nog even afwachten; als onze Nationale 3x3-teams in 2020 in Tokio meedoen, en daar ook aardig meespelen, dan mag je dat wellicht tegen die tijd zeggen. Met welke Spelers en Speelsters en vooral ook TEGEN welke Spelers en Speelsters dat dan eventueel zou zijn...in drie jaar kan er heel wat gebeuren!

Dus Arvin Slagter, Henk Norel, Mo Kherazzi en Charlon Kloof tegen...misschien wel LeBron James, Dwayne Wade, Carmelo Anthony en Chris Bosh? Het zou zomaar kunnen; is dat geen intrigerende gedachte?

Het volgende artikel is overgenomen van de NBB-site; het origineel lees je   ---  Hier  ---, en nog veel meer over de 3x3   ---  Hier  ---, en over Oranje Basketball deze zomer op de NBB-site  ---  Hier  ---

Zilver voor Orange Lions bij WK 3x3 voor U18-teams in China

2 juli 2017 11:05:00

Reva Tholel in actie voor de Orange Lions in de groepsfase (foto's fiba.com).
De Orange Lions hebben zilver veroverd bij de FIBA 3x3 U18 World Cup2017 in China. Nadat Nederland zondagochtend in de halve finale Nieuw Zeeland met 18-10 had verslagen, kwam het 's middags in de finale net te kort tegen België. De zuiderburen wonnen met 17-12 van de Lions en pakten het goud. In het vrouwentoernooi overleefden de Orange Angels de groepsfase niet. 
Orange Lions
De Nederlandse mannen, als eerste geplaatst voor het WK, speelden een sterk toernooi. Revelinio Tholel (CBA, Spanje), Maik Bouwer (Rotterdam Basketbal), Calvin Poulina (Zorg en Zekerheid Leiden) en Boyd van der Vuurst de Vries (Lokomotief) bleven in de groepsfase ongeslagen door af te rekenen met achtereenvolgens Turkmenistan (18-12), Filipijnen (13-10), Polen (21-11) en Israël (21-16). Als winnaar van poule A stonden de Lions in de kwartfinales tegenover Roemenië. Een 17-13 zege op de Oosteuropeanen bracht Oranje in de halve finales. Vervolgens moest Nieuw-Zeeland eraan geloven, waarna het goud lonkte. Maar het werd zilver door toedoen van de verrassend sterk spelende Belgen, die als twaalfde waren geplaatst.
Orange Angels
Voor de Nederlandse vrouwen verliep het WK minder voorspoedig. In groep Bwaren Andorra (20-5) en Sri Lanka (22-3) een maatje te klein, maar de kleine nederlagen tegen Tsjechië (12-11) en Duitsland (16-13) zorgden ervoor dat een plek bij de laatste acht er net niet in zat voor Zoë Slagter (Rotterdam Basketbal/CTO Amsterdam), Robyn Bouwer (Rotterdam Basketbal/CTO Amsterdam), Lies van Straten en Lindsay Pengel (beiden Landslake Lions) die samen de Orange Angels vormden.
Bondscoach Jeanine Tjin-A-Sioe: "Helaas is het WK nu al ten einde. Ze hebben keihard gevochten, maar kwamen te kort tegen de Tsjechische en Duitse meiden. Scoren was vooral het probleem tegen deze twee teams. In doelsaldo komem we twee punten te kort op Duitsland, waardoor wij derde zijn geworden en geen tweede. Het doel was de bij de beste vier landen van de wereld te komen en dat hebben we niet gehaald. Het volgende event staat over vijf weken weer voor de deur. Dan doen we in Riga mee ana het EK-kwalificatietoernooi."

Een clipje van de NBB:


FIBA presents: 3x3 Basketball Netherlands


Ach, en voor deze 'onverbeterlijke optimist', die ook weleens voor naïef wordt versleten, is het toch aardig om te zien dat dat Straatbasketball/Pleintjesbasketball 3x3, waar wij met 'anderhalve man een een paardenkop' in 1993, 1994 en 1995 ons drie slagen in de rondte werkten -toen al evenementen organiseerden met 125 teams/525 deelnemers, en belangrijke medewerking leverden voor evenementen met 600+teams/2.500 deelnemers/180 vrijwilligers, nu -een generatie verder- deze soort successen opleveren!

Dromen mag, DROMEN MOET!! Nu moet er nog iets terugkomen van BV Team Ten Dreamers The Hague(TTD); T2D - TTD 2.0..! Dan zou de cirkel pas echt rond komen... 2018, dat is TTD, 25 jaar later!

AART DEKKER, en ik wil hier ook even expliciet noemen:

Jan Lievaart
Frank Egelie
Lace Strong
Carlos Lens
Judge Lee Chambliss
John Verweij
Bert Noordzee
Roel Iken
Geert Attema
Rinus Schreuder
Reinier Reine
Djeeraj Lachman
Shefton Hazel

En daarna: E.V.A..!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten