donderdag 20 juli 2017

(OUD) NIEUWS DBL / TBG DRAGONS NIJMEGEN/WYCHEN: (Nog) Geen Eredivisie(DBL) voor TBG Dragons


(Nog) Geen eredivisie voor TBG Dragons

WIJCHEN, 19 juli 2017 - Ondanks vele inspanningen van vele mensen is het niet gelukt om de begroting van TBG Dragons sluitend te krijgen. “Het is doodzonde voor al het talent in Gelderland dat we niet in staat zijn om het laatste stapje in hun ontwikkeling te bieden” zegt Raul van Loon.
“We hebben er hard aan gewerkt, maar er is nog te weinig draagvlak om zonder financiële risico’s toe te treden tot de DBL. Dat is wel altijd een van onze doelstellingen geweest dus we gaan zeker door met het zoeken naar mogelijkheden voor een volgend seizoen”, belooft Van Loon, die verantwoordelijk is voor het technisch beleid van de club.. “We zien wel een groeiende interesse in onze club en visie en dat levert voldoende reden op om een toetreding tot de eredivisie in de toekomst als een reële mogelijkheid te zien. We blijven er hard aan werken!”
Komend seizoen zal de club, net als afgelopen seizoen, weer met een U12, U14, U16, U18 en een U24 op het hoogste landelijke niveau spelen. Dat betekent voor tientallen talentvolle spelers uit de regio dat ze bijna dagelijks trainen en professioneel worden begeleid. Voor het laatste stapje naar het hoogste niveau in Nederland moeten ze nu dus nog naar een andere club totdat TBG Dragons haar debuut alsnog maakt in de Dutch Basketball League.



Het was ook te mooi om (nu al) waarheid teworden; in een stap van acht naar tien DBL-clubs. Maar ik hoop dat het in de nabije toekomst wel gaat lukken...en dan? 12, 14...16 misschien?!?

AART DEKKER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten