donderdag 20 juli 2017

NIEUWS / DBL / DEN HELDER SUNS / WEERT: Den Helder Suns Trekken Coach -Peter van Noord-, PG -LaVonte Dority- en Jonge Heldenaar -Dyon Halman- Aan

Na een hele lange aanloop met steeds weer gedoseerde nieuwtjes voordat de terugkeer van Den Helder in de DBL definitief bekend werd gemaakt, gaat het nu snel in Den Helder. Dat moet natuurlijk ook want de start van de voorbereiding op 2017/18 komt er met rasse schreden aan...

Mooi dat de 'Coach in Hart en Nieren' -Peter van Noord- juist op de plek waar hij nog niet zo heel lang geleden op een niet al te fraaie wijze werd weggewerkt, de draad als clubcoach weer op gaat pakken!


Ik wens hem daar bij deze veel succes en geluk bij!

Peter is wat mij betreft -met al het (vuile/goede) werk dat hij in de loop van de jaren heeft verricht in en voor het Nederlandse Basketball- trouwens een van 'de Toppers in het Nederlandse Basketball!


AART DEKKER


De onderstaande berichten komen van de DBL-site en van die van Den Helder Suns


PETER VAN NOORD TERUG OP OUDE NESTPETER VAN NOORD TERUG OP OUDE NEST
Den Helder SUNS stelt ervaren hoofdcoach aan

Den Helder SUNS heeft met Peter van Noord overeenstemming bereikt over de rol van hoofdcoach voor komend seizoen, met een optie voor een daaropvolgend seizoen. De 54-jarige Amsterdammer, die momenteel teammanager is bij de Orange Lions, keert daarmee terug op het oude nest. Immers, honderdvoudig international, was in het verleden volop actief aan het Marsdiep.
Het volledige artikel kunt u nalezen via http://denheldersuns.nl.bitpuma.nl/publicaties/nieuwe-coach
*


Suns trekken LaVonte Dority aanLaVonte Dority in het shirt van Valparaiso
LaVonte Dority is de boogde spelverdeler voor de Den Helder Suns.


DEN HELDER, 15 juli 2017 - Den Helder Suns heeft met spelverdeler LaVonte Dority de beoogde spelverdeler in huis gehaald. Dority was reeds bekend bij de zojuist aangestelde Suns head coach Peter van Noord, die op zoek was naar natuurlijk leiderschap voor het beoogde team.

"LaVonte heeft gezien zijn (basketbal) achtergrond alle benodigde capaciteiten in zijn bagage om bij de Suns aan de slag te gaan. Wij willen op deze positie een speler met ervaring en uitstraling, een voorbeeld voor de ploeg en de Helderse basketbal community", aldus Van Noord.

De uit Chicago afkomstige Dority (geboren 28 oktober 1991) studeerde in 2014 af aan de gerenommeerde Valparaiso University, waar hij in zijn slotseizoen werd gekozen in het First Team All-Horizon Conference.

Vervolgens tekende de fysiek sterke 1.85 meter lange guard zijn eerste profcontract bij de Duitse Pro A-ploeg Kirchheim, waar hij goed voor de dag kwam. Door privéomstandigheden aan het thuisfront moest hij het seizoen 2015/2016 verstek laten gaan, om vervolgens aan de slag te gaan in de Italiaanse Serie C-competitie, waar hij afgelopen seizoen furore maakte bij Francavilla Fontana.

Leuke minidocumentaire/film over LaVonte Dority, een aanrader(!):


LaVonte Dority: Valpo is Family

Gepubliceerd op 1 nov. 2013
Valpo Basketball's LaVonte Dority senior video.

*


Halman terug naar Den Helder


Door Fred van Eck


Na twee jaar Weert keert Dyon Halman terug in Den Helder.
   © Jan Joosten
DEN HELDER, 19 juli 2017 - De 22-jarige Dyon Halman maakt komend seizoen deel uit van de selectie van Den Helder Suns. De 2.04 meter lange inside speler tekende enkele dagen geleden zijn contract en keert daarmee terug naar de club waar hij grotendeels zijn basketbalopleiding genoot.

Halman zal in het team van head coach Peter van Noord een belangrijke rol gaan vervullen onder het bord. De 110 kilo wegende Halman boekte de afgelopen twee seizoenen heel veel progressie bij BSW Weert onder de Servische coach Radenko Varagic, maar koos voor een terugkeer naar Den Helder omdat de visie van Suns-hoofdcoach Peter van Noord hem aanspreekt.

De momenteel in 't Zand woonachtige Halman: "Na Den Helder kwam Weert op mijn pad en daar heb ik mij goed kunnen doorontwikkelen, zowel fysiek als basketbaltechnisch, door heel gericht te werken. Deze ontwikkeling wil ik bij Den Helder Suns voortzetten en ik verwacht een bijdrage te kunnen leveren die ertoe doet", aldus Halman. Afgelopen seizoen was hij in 19 minuten per wedstrijd gemiddeld goed voor 8.11 punten (tegen 57,6%) en 5.96 rebounds.

"Met Dyon komt er een speler terug uit de regio, die zijn opleiding in Den Helder heeft gehad. Hetgeen een van de doelstellingen van Den Helder Suns is", aldus Van Noord. "Hij heeft de laatste jaren veel bijgeleerd, is fysiek gegroeid, staat zijn mannetje inside en staat te boek als een goede rebounder. Hij heeft nog veel groeipotentie en kan zich blijven ontwikkelen binnen het programma dat wij voorstaan. Zijn rol wordt belangrijk voor de Suns-ploeg."

Halman voegt zich vanaf 1 september bij de Suns-selectie en gaat in Den Helder wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten