donderdag 20 juli 2017

DBL NIEUWS / FORWARD LEASE ROTTERDAM BASKETBALL: 'De Baat terug in Rotterdam'

Bericht overgenomen van de DBL-site, originele bericht   ---  Hier  ---

Jeroen de Baat is herenigd met Armand Salomon.

De Baat terug in Rotterdam

ROTTERDAM, 18 juli 2017 - Forward Lease Rotterdam heeft wederom de selectie uitgebreid met een Nederlandse speler: Jeroen de Baat is terug in de havenstad. De 27-jarige center maakte in de zomer van 2012 de overstap van Rotterdam Basketbal naar Rochester College.
De laatste vier seizoenen speelde hij in de NCAA bij de Rochester College Warriors. De Baat speelde vooral in het tweede team van Rotterdam Basketbal in de promotiedivisie. Het laatste jaar werd de 2.03 meter lange speler gecoacht door Armand Salomon, die niet aarzelde toen hij hoorde dat Jeroen overwoog om terug te komen naar Nederland. De uit ’s-Gravendeel afkomstige center maakte in seizoen 2011-2012 al minuten in de DBL.
De Baat: “Ik vind het een uitdaging om weer in Rotterdam aan de slag te gaan. Nu, na vijf jaar college, op het hoogste niveau in de DBL. Het voelt goed om weer terug in Nederland te spelen.”
Dat coach Salomon in zijn nopjes is met deze aanwinst spreekt voor zich. Hij werd helemaal enthousiast na zijn contact met de coach van Jeroen in Rochester. “Klint Pleasant, is zeer te spreken over de mogelijkheden van Jeroen,” zegt Salomon. “Hij zei onder andere over hem: ‘Rone is the best big man defensively we’ve had in our programm in decades. He is our all-time shot block leader. Wat moet ik daar nog aan toevoegen?”
De selectie van Forward Lease bestaat nu uit: Michael Kok, Kasper Averink, Coen Stolk, Ties Theeuwkens, Ordane Kanda, Maik Bouwer en Jeroen de Baat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten